Organizacija

Matica umirovljenika grada Rijeke dio je Matice umirovljenika Hrvatske. Pod okriljem Matice umirovljenika Rijeke, na području grada djeluje deset klubova umirovljenika i starijih osoba – Centar, Trsat, Krimeja, Podvežica, Srdoči, Škurinje, Drenova, Kantrida,  Pehlin i Turnić. – KLUBOVI RI 65+.

U Matici djeluju i klubovi i podružnice uglavnom vezani uz nekad velike tvrtke s riječkog područja, odnosno uz područja mjesnih odbora. Njihovi se članovi okupljaju prigodno. To su klubovi Autotrolej, Brodokomerc, Elektromaterijal, MUP, Rijekatekstil, Royal osiguranje, 3. maj, Rijeka istok i Luka te podružnice Draga i Gornja Vežica.

Osim sjedišta u Kružnoj 5, Matica ima svoje prostorije u Verdijevoj ulici 11/I gdje se održavaju određene aktivnosti za sve članove Matice.

Struktura voditelja/zaposlenika

Odgovorna osoba u Matici umirovljenika Rijeke je predsjednik Emil Baumgartner.  Matica ima dvije zaposlenice – ekonomistica Dajana Kogoj zaposlena je kao suradnica za računovodstvo, a Marina Tkalčić zaposlena je kao suradnica za programe i administraciju.

U sklopu EU projekta ‘Učim. Hodam. Osjećam.’ zaposlene su Maja Krznarić kao voditeljica projekta, te Ivana Trupina kao administratorica projektnih aktivnosti. Tajnica Matice umirovljenika je Anja Šustić-Kiseljak. Zaposlenice pripremaju projekte koji su temelj djelovanja Matice, organiziraju aktivnosti i vode administrativno poslovanje.

Predsjednici klubova Matice RI 65+ svoju funkciju obavljaju volonterski. Dežurne klupske domaćice brinu se da vam boravak u klubu bude što ugodniji.

Skip to content