Brinemo o vama

Prehrana (ručak) po povoljnoj cijeni  

Za članove Matice umirovljenika Rijeke koji imaju prihode do 2500 kuna, Grad Rijeka osigurava ručak po povoljnoj cijeni. Ručak se poslužuje u botelu Marina, Adamićev gat bb, svaki dan od 11:30 do 13:00 sati po cijeni od 14 kuna.

Pravo ostvarujete podizanjem bonova u Matici, uz predočenje članske iskaznice i zadnjeg odreska od mirovine. Bonovi se podižu od 25. u mjesecu za sljedeći mjesec ili do 5. u mjesecu za tekući mjesec. Korisnici dobiju blok bonova za svaki dan u mjesecu, koji pri konzumaciji ručka trebaju predati u bistrou.

Pri podizanju bonova za sljedeći mjesec, članovi su dužni vratiti blok od prethodnog mjeseca, zajedno s neiskorištenim bonovima.

Svim korisnicima subvencionirane prehrane želimo dobar tek!

Pravno savjetovalište

Besplatne pravne savjete daje pravnica zaposlena u Matici umirovljenika grada Rijeke od ponedjeljka do srijede od 8 do 12 sati u klubu Centar.

Pravnica vam pomaže da ostvarite svoja prava i snađete se u raznim administrativnim problemima, posebno u pitanjima vezanima uz pripremu ugovora o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju. Pravnica usmjerava umirovljenike prema ustanovama i osobama koje im mogu pomoći.

Da biste ostvarili ovo pravo, osobno dođite u klub Centar, domaćici kluba predočite člansku iskaznicu Matice umirovljenika Rijeke (od 8 sati kada se klub otvara) i pričekajte svoj red za pravni savjet.

Volontiranje

Matica ima bogat volonterski program. Naši najistaknutiji volonteri su predsjednici klubova RI 65+. Osiguravaju kvalitetnu povezanost klubova s Maticom i brinu se da članovi klubova budu obaviješteni o aktivnostima u Matici. Oni su i organizatori mnogobrojnih aktivnosti u svojim klubovima.

U 2010. godini predsjednik kluba Srdoči gosp. Luka Vuković dobio je nagradu Volonter godine za područje grada Rijeke, što svjedoči o njegovu doprinosu našem društvu. To je na neki način priznanje svim predsjednicima klubova.

Rad volontera u Matici uređen je Zakonom Republike Hrvatske o volontiranju i Pravilnikom Matice o volontiranju.

Svjesni smo i potreba drugih organizacija pa se uvijek pokušavamo odazvati na razne volonterske akcije i pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Naše akcije uglavnom se odnose na uređenje okoliša, pri čemu smo najviše surađivali s dječjim vrtićima na području Rijeke.

Želite li iskoristiti svoje slobodno vrijeme kako biste pomagali drugima, uključite se u volonterski program Matice umirovljenika Rijeke. Da biste se uključili u volonterski program Matice, trebate se osobno prijaviti i ispuniti obrazac koji će nam sugerirati na kojim poslovima želite biti angažirani. Isti obrazac možete ispuniti OVDJE.

Skip to content