Zlatne godine, 16.6.2024.

Jun 14, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, Zlatne godine, 16.lipanj 2024., Anja Šustić Kiseljak  

Klubovi

Klubovi Matice umirovljenika grada Rijeke rade do 28. lipnja s uobičajenim aktivnostima. Šalteri Matice u Kružnoj će raditi do 31. srpnja i ponovno se otvaraju 26. kolovoza kada umirovljenici mogu doći, obaviti administrativne poslove ili podignuti bonove za subvencioniranu prehranu. Ponovno otvaranje Klubova  je 9. rujna.

 

Ove godine ponovno se vraćamo prijašnjem broju članova. Prošlu godinu smo završili sa 3.996 članova, a za prvih šest mjeseci ove imamo već blizu 4.500. Ovo je zahvaljujući velikom brojem aktivnosti i ostvarenim suradnjama s velikim brojem fizičkih osoba i institucija. Ovdje mislim u prvom redu na Grad Rijeku odnosno Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unaprjeđenje kvalitete života, Riječki sportski savez, Klub športske rekreacije Gorovo Opatija, CTK, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Udruženje obrtnika Rijeka, Sveučilište za treću životnu dob, Radio Rijeka, Centar tehničke kulture, škola Dante,  …  Ipak, volontiranje je dio aktivnosti kojemu se u Matici pridaje posebna pozornost. Veliko srce umirovljenika, spremnih da svoje vrijeme, znanje i energiju poklone svakome kome je to potrebno čine Maticu prepoznatljivom i boljom. Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo profesorima engleskog, njemačkog, talijanskog i španjolskog jezika ali i polaznicima, naprednijim i manje naprednim, koji su tijekom polugodišta pohađali tečajeve i s uspjehom ih završili.

 

Kao i svake godine u tjednu iza nas, u okviru proslave blagdana sv. Vida, održana je proslava „Da Kružna ne bude tužna“. Posjetio nas je gradonačelnik, čestitao pobjednicima proljetnog turnira u briškuli, trešeti i pikadu podijelio odličja i zadržao se u ugodnom razgovoru. Pobjednici u pikadu su Klub Drenova, najbolja pikadorica je Gordana Đuranec, najbolji u kartama su iz Kluba Krimeja 4, a najbolji plesačice i plesači nisu ocjenjivani ali ih je bilo puno. I ne čudi s obzirom da je svirao one man band, g. Vladimir Mikler, a zvučao je kao pravi big bend.

 

I ove godine Mješoviti zbor Matice umirovljenika Grada Rijeke, za Dan antifašističke borbe, pjeva na susretu na Tuhobiću. Pozvani smo da dođemo, a o pojedinostima i programu proslave bit ćemo obaviješteni naknadno.

 

Obavještavamo sve zainteresirane koje imaju volju i znanja u vođenju udruga da je raspisan poziv za popunu mjesta predsjednika i tajnika Matice. Pojedinosti natječaja možete vidjeti na našim mrežnim stranicama. Natječaj je otvoren do popunjenja navedenih mjesta.

SUBVENCIONIRANA PREHRANA

Članovi Matice umirovljenika Grada Rijeke, od 25. lipnja mogu podići bonove za topli obrok. Umirovljenici mogu objedovati i u objektima Studentskog centra Rijeka. Restorani u kojima mogu ručati su Kampus na Trsatu, restoran Indeks u Centru i restoranu Studentskog doma I. G Kovačić na Podmurvicama. Prve informacije od članova koji su bili su vrlo pozitivne i pohvalne. Svakodnevno su na izboru tri ponuđena menija od čega je jedan vegetarijanski, ne treba se najavljivati unaprijed a objedovati možete u vremenu od 11 do 19 sati. Dodatne informacije možete dobiti u Kružnoj.

U vremenu od 16. srpnja do 31. kolovoza možete objedovati samo u restoranu Kampus na Trsatu.

BUDI SUPer PENZIĆ

 

Uz pomoć licenciranog instruktora naučite veslati na dasci ( SUP-u) u malim grupama (do osam ljudi) i sigurnom okruženju. Uživajte u moru tamo gdje rijetko tko može pristupiti, reguliraj tjelesnu težini i povećaj mišićnu masu. Tečaj će se održati  3. srpnja od 8-10 sati na Kantridi (Morski prasac) a članovi Matice ostvaruju poseban popust. Prijave su obavezne na šalteru u Kružnoj.

 

IZLETI

Klub Krimeja organizira izlet od 7. do 10. listopada izlet u Slavoniju i Baranju. Posjetit će Osijek, Đakovo, Vinkovce, Vukovar, Kopački rit i Suboticu. Prijave i uplate za  izlet su u tijeku, a informacije možete dobiti na broj 422 374 ili 099 489 62 71.

Umirovljenici kluba INA Rijeka organiziraju izlet 20.lipnja u Sloveniju, korita Soče i Tolmin. Za sve informacije javiti se g.Fućku na broj mob.0992168484. Ponudu izleta možete vidjeti na oglasnoj ploči u Kružnoj.

 

REKREACIJA

Nordijsko hodanje se nastavlja sredinom rujna a do kraja lipnja hodači se mogu pridružiti grupama u Opatiji.

PD Transverzalac  22. lipnja odlazi na izlet Plase – Satničko. Polazak je u 7:35 sa željezničkog kolodvora a povratak u 17:47 sa stanice Plase. Staza nije zahtjevna. U subotu 29. lipnja idemo od Mučići prema Kastvu. Polazi se u 9:30 linijom broj 23, a povratak je linijom broj 18 u 17:36. Ponovno okupljanje je u mjesecu rujnu.

Vježbanje i rekreacija u Sportskom centru 3.maj (prevencija padova i kuglana), bazenima Kantrida su, Fitnes studiju S, kao i vježbe joge na Pećinama i Zametu su u uobičajenim terminima do kraja lipnja.

Svim umirovljenicama i umirovljenicima želimo ugodne i zabavne ljetne praznike, što više druženja, šetanja i plivanja te ih srdačno pozdravljamo do sljedećeg susreta u rujnu.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content