Zlatne godine, 22.10.2023.

Oct 20, 2023 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 22. listopada 2023., gostuje Roža Butković predsjednica kluba sv. Nikola Turnić

KLUBOVI

Radno vrijeme  kluba sv. Nikola Turnić je ponedjeljkom, srijedom i petkom od  15 do 19, a utorkom i četvrtkom od 09 do 13 sati. U klubu se možete  zabaviti    ponedjeljkom  uz tombolu, srijedom uz kreativnu radionicu, a petkom opustiti uz masažu. Tlak i šećer u krvi možete izmjeriti 26. listopada od 9 do 10 sati. Dođite u klub, družite se, igrajte, posudite knjigu, produžite članarinu.

U Klubu Centar u Kružnoj dana 25. listopada u vremenu od 9 do 11 sati  je mjerenje tlaka i šećera u krvi.

U klubu Podvežica, u vremenu rada kluba, možete pogledati izložbu Hodam i fotkam autora Marjana Matkovića.

 Mješoviti pjevački zbor Matice umirovljenika Grada Rijeke nakon uspješnog nastupa na smotri zborova u Jastrebarskom nastavlja redovite probe utorkom od 15 sati u Kružnoj. Pozivaju se zainteresirani da dođu a tenori, baritoni i basovi poručuju da prednost imaju soprani i alti. Ali i ovi prvi su dobrodošli.

Napominjemo kako članstvo u Matici nosi veliki broj popusta sa dobavljačima s kojima imamo zaključen ugovor. Preporučamo članovima da prilikom svake kupnje provjere ima li dobavljač zaključen ugovor, te ističu li pravo na popust.

 

PAMĆENJE I TJESKOBA U STARIJOJ ŽIVOTNOJ DOBI

 U suradnji sa studentima psihologije Filozofskog fakulteta u Rijeci radimo na problemu pamćenja osoba starije životne dobi. Pamćenje, odnosno slabljenje istog aktualan je fenomen koji zahtijeva posebnu pažnju u našoj životnoj dobi. Kratkim testiranjem i analizom istog dobivamo povratnu informacije o pamćenju te savjete za stimulaciju mentalnih aktivnosti i preporuke za olakšanje sudjelovanja u  nekim važnim aktivnostima. Sve zainteresirane koji se žele uvjeriti u stanje pamćenja neka se jave u svoje klubove ili u Kružnu radi dogovora.

 

STRANI JEZICI

 Popisi polaznika tečajeva nalaze se na oglasnoj ploči u Kružnoj. Početni tečaj talijanskog održava se srijedom od 15,00 sati, dok će napredni tečaj njemačkog započeti u ponedjeljak 6. studenog u 10 sati i traje dva školska sata. Svi spomenuti tečajevi održavat će se kao i dosada u Verdijevoj 11. Početni konverzacijski tečaj španjolskog započinje sutra, 23. listopada u 12,00 sati u Kružnoj.

 

LIKOVNA RADIONICA

Likovna radionica pod vodstvom akademske slikarice Jelene Mužak započela je  s radom u Verdijevoj. Početak rada nove grupe bit će objavljen naknadno.

  Ovim putem pozivamo profesore likovnog odgoja u mirovini, kao i akademske slikare koji su zainteresirani za rad s umirovljenicima da nam se jave u Kružnu.

„Zlatne ruke“ radionica izrade ukrasa od recikliranih materijala održava se svake srijede od 12 sati u Verdijevoj. Svi zainteresirani mogu se javiti voditeljici na broj 098/215 429.

 

REKREACIJA

U utorak 24. listopada nordijsko hodanje održat će se od Konzuma u Ičićima do Lovrana i nazad. Staza nije teška.

Na prošlom susretu naša stalna članica Jadranka proslavila je, uz kolačiće i piće, 86 rođendan. Svima koji su došli i čestitali zahvaljuje, a na upite ponavljanja čašćenja onih koji nisu došli,  odgovara da se spreme za slijedeću godinu. Posebno svečano će biti za 90-ti rođendan.

Za one slabije kondicije, koji nas ne mogu pratiti utorkom, organiziramo, u suradnji sa Klubom športske rekreacije Gorovo,  rehabilitacijsko hodanje petkom od 9:30 do 10:30 ispred dvorane Marino Cvetković u Opatiji.

 

Članovi PD Transverzalac u nedjelju 29. listopada  idu na Učku. Polazak je u 8:55 s Trga J.B. Jelačića linijom broj 32, a povratak je u 18 sati. Staza neće biti zahtjevna a bit će odabrana s obzirom na vremenske uvjete.

 

Po ustaljenim terminima u Sportskom centru 3.maj nastavljamo s kuglanjem i vježbama za mobilnost i prevenciju padova. Isto tako slobodni su redovni termini na Bazenu Kantrida i vježbanje u Fitness studiju S na Zametu i Trsatu.

 

IZLETI

 Iz ponude agencijskih izleta izdvajamo Postojnu i Trst 11.studenog.Nudi nam se i  desetodnevni boravak u Termama Ilidža od 24.studenog. Detaljnije o izletima se možete informirati na našoj oglasnoj ploči.

 Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

1 Komentar + Dodajte komentar

 • Dobar dan,

  kao i svake nedjelje, lijepo je bilo čuti korisne informacije za umirovljenike uz malu primjedbu na dio koji se odnosi na pjevački zbor:

  quote:——————————————–

  “Mješoviti pjevački zbor Matice umirovljenika Grada Rijeke nakon uspješnog nastupa na smotri zborova u Jastrebarskom nastavlja redovite probe utorkom od 15 sati u Kružnoj. Pozivaju se zainteresirani da dođu a tenori, baritoni i basovi poručuju da prednost imaju soprani i alti. Ali i ovi prvi su dobrodošli.”

  unquote:——————————————

  Ako citirana informacija nije šala, mislim da zboru fale tenori, baritoni i basi, a soprani i alti su uvijek dobrodošli :))

  Lijepi pozdrav,

  Ivan Jakupanec

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content