Zlatne godine, 9.6.2024.

Jun 7, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 9 lipnja 2024., ANNAMARIA FRUNZI PALAVERŠIĆ,  KSO BEVEDER KOZALA

Naš Klub, kao uobičajeno, je uvijek veoma aktivan. Ima svoje redovne aktivnosti, dva puta tjedno po jedan sat vježbanja, a zbog velike zainteresiranosti vježbe se sada održavaju četiri puta tjedno po jedan sat u dvije grupe. Nakon vježbanja družimo se uz kavu i koji kolačić. Jedna grupa igra pikado i priprema  se za natjecanja između klubova Matice ali i drugim klubovima na području županije. Patronažne sestre dva puta mjesečno redovito dolaze u Klub mjeriti tlak i razinu šećera u krvi u društvu studenata odjela sestrinstva koji se druže sa nama. Članovi Kluba su bili na jednom lijepom jednodnevnom izletu u Rovinj u pratnji vodiča te smo uz ostalo posjetili crkvu Sv.Eufemije i uz ručak i muziku se proveo jedan vedar i lijep dan. U rujnu odlazimo  deset dana u klimatsko lječilište Veli Lošinj i u lječilište Rovinj.

REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA

U srijedu, 5.lipnja održala se, u prostoru Hrvatske čitaonice Trsat, redovna izborna skupština Matice. Na skupštini su podnijeta financijska i izvješća o radu koja su prihvaćena od strane delegata. Kako su delegati glasali protiv razrješnice dosadašnjem rukovodstvu donijeta je odluka da se Izborna skupština ponavlja na jesen.

DA KRUŽNA NE BUDE TUŽNA

U susret danima svetog Vida u srijedu 12. lipnja od 17 sati u Kružnoj održavaju se susreti Da kružna ne bude tužna. Program započinje prezentacijom radova umjetničkih grupa klubova, proglašenjem pobjednika i podjelom nagrada u ligi pikada i kartanja te zabavnim programom uz pjesmu i ples. Dođite, obucite prikladne cipelice za ples a nećemo odbiti niti slatke zalogajčiće.

SUBVENCIONIRANA PREHRANA

Članovi Matice umirovljenika Grada Rijeke, od 1. lipnja mogu, objedovati i u objektima Studentskog centra Rijeka. Restorani u kojima možete ručati su Kampus na Trsatu, restoran Indeks u Centru i restoran Studentskog doma I. G Kovačić na Podmurvicama. Prve informacije od članova koji su bili su vrlo pozitivne i pohvalne. Svakodnevno su na izboru tri ponuđena menija od čega je jedan vegetarijanski, ne treba se najavljivati unaprijed a objedovati možete u vremenu od 11 do 19 sati. Dodatne informacije možete dobiti u Kružnoj.

IZBOR HRVATSKIH EUROPARLAMENTARACA

Premda mislimo da naš glas neće ništa promijeniti ipak, našim neizlaženjem dozvoljavamo da drugi odlučuju umjesto nas. Ne dopustimo to, izađimo na izbore, glasajmo po svojoj savjesti za opciju za koju mislimo da će najviše doprinijeti poboljšanju položaja umirovljenika u Europi a samim tim i u Hrvatskoj.

MEĐUNARODNI OLIMPIJSKI DAN NA PLATKU

Još stignete na Platak gdje u 10 sati, u organizaciji Saveza sportskih društava PGŽ, počinje bogat program u okviru Međunarodnog olimpijskog dana. Nordijsko hodanje, planinarenje, poseban program roditelji i djeca, Dani otvorenih vrata GSC Platak, jahanje konja. Bogat zabavni program koji vodi Dražen Turina Šajeta samo su neke od aktivnosti na koje smo pozvani svi, stariji i mladi. U okviru edukacije o zdravom načinu života Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ mjerit će nam tlak i šećer,  provjeriti jačinu stiska šakom (procjena mišićnog statusa), odrediti indeks tjelesne mase te podijeliti edukativni materijal. Gost je i Mario Mlinarić koji vodi MM Trening.

 

DRUGOST

Galerija Koretil od 12. lipnja otvara izložbu Drugost kojom će se predstaviti tridesetak umjetničkih djela Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti iz Zagreba. Izložba nudi novu perspektivu i neka nova čitanja izloženih djela nastalih u drugoj polovici 19. stoljeća naovamo. Bit će predstavljeni radovi Miroslava Kraljevića, Vlahe Bukovca, Milivoja Uzelca, Vere Fisher, Josipa Račića, Vlaste Delimar u medijima slikarstva, skulpture, fotografije, videa i umjetničkih instalacija. Izložba je otvorena do 14. rujna.

IZLETI

Klub Krimeja 30. lipnja organizira izlet u Bled i Radovljicu, a od 7. do 10. listopada izlet u Slavoniju i Baranju. Posjetit ćemo Osijek, Đakovo, Vinkovce, Vukovar, Kopački rit i Suboticu. Prijave i uplate za oba izleta su u tijeku, a informacije možete dobiti na broj 422 374 ili 099 489 62 71. Ponudu izleta možete vidjeti na oglasnoj ploči u Kružnoj.

REKREACIJA

U utorak 11. lipnja u 9:30 sati nalazimo se platou ispred Continentala. Idemo do Mololonga, tunel kod crkve sv. Vida u Kružnu.  Pošto se radi o zadnjoj hodnji u ovom dijelu godine svi su pozvani na završno druženje uz slatke zalogajčiće i čašu vina.  Molimo sve sudionike da se pripreme za ovaj susret i ponesu  nešto od hrane i pića. U četvrtak u 9:30 od dvorane M. Cvetković krećemo povijesnim opatijskim šetnicama, a u petak, također ispred dvorane, u 10:40 nastavljamo sa vježbanjem. 

PD Transverzalac  15. lipnja odlazi u Skrad. Polazak je u 7:35 sa željezničkog kolodvora a povratak u 17:47 sa stanice Plase. Staza nije zahtjevna.

Vježbanje i rekreacija u Sportskom centru 3.maj (prevencija padova i kuglana), bazenima Kantrida, Fitnes studiju S, kao i vježbe joge na Pećinama i Zametu su u uobičajenim terminima.

Pratite našu mrežnu stranicu penzići.rijeka.hr ili facebook profil, nazovite ili osobno dođite. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content