Zlatne godine, 26. svibnja 2024.godine

May 24, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 26. svibnja 2024., Željana Talijan, Klub Srdoči

Klub Srdoči otvoren je radnim danom od 15 do 19 sati. Posjetiteljima je u to vrijeme omogućeno druženje uz zabavu i igre te sudjelovanje u kreativnim radionicama. 9. lipnja planira se posjet Senju i Vinodolskoj dolini. Sve informacije u klubu i na telefon 

Na održanim sportskim igrama umirovljenika PGŽ u Brod Moravicama naše pikadorice s Drenove su se okitile zlatnom medaljom. Ovim putem im čestitamo uz poruku da pripreme piće jer dolazimo u Klub na Drenovu. Tko ne zna nalaze se na adresi Cvjetna broj 2.

SUBVENCIONIRANA PREHRANA

Članovi Matice umirovljenika Grada Rijeke, korisnici programa socijalne prehrane (umirovljenici s mirovinama manjim od 440 eura) od 1. lipnja mogu, osim Crvenog križa,  objedovati i u objektima Studentskog centra Rijeka. Restorani u kojima možete ručati su Kampus na Trsatu, restoran Indeks u Centru i restoran Studentskog doma I. G Kovačić na Podmurvicama. Cijena kompletnog  obroka bez deserta (juha, glavno jelo s prilogom, salata te dvije šnite kruha)  je 6,5 eura. Grad Rijeka obrok sufinancira s 3,5 eura, a ostatak  (3 eura) plaća korisnik. Svakodnevno su na izboru tri ponuđena menija od čega je jedan vegetarijanski. Subvencija se odnosi samo na naprijed navedeni kompletan meni dok jela iz slobodne prodaje naručitelj plaća po cijeni iz cjenika. Dodatne informacije možete dobiti u Kružnoj. Bonove za prehranu preuzimate u Kružnoj od sutra 27. svibnja do 5. lipnja.

DIGITALNA PISMENOST

U dvorani centralnog Caritasa u Osječkoj 84a 29. svibnja u 9 sati organizira se informatičko-komunikacijski modul za seniore koji uključuje teme „Pametan e-građanin” i „Mobitel za sve”. Svaki modul traje 4 školska sata i pruža mogućnost upoznavanja sa sustavom e-građanina  i korištenja naprednih alata na pametnim telefonima.

Ustanova za obrazovanje Dante u vremenu od 27. do 29. svibnja organizira tečaj Digitalna pismenost. U mjesecu lipnju na rasporedu je Medijska i informacijska i Demokratska i građanska, a u rujnu Zdravstvena pismenost. Radionice se održavaju na Korzu 35, 1. kat, a informacije i prijave se vrše na mail antonela@dante-ri.hr ili porukom na broj 098 993 87 00.

 

ZAPOŠLJAVANJE OSOBNIH ASISTENATA

Društvo Multiple skleroze PGŽ  zapošljava osobne asistente za pomoć osobama s invaliditetom. Moguć je rad od 4 ili 8 sati dnevno, a uvjet je završena najmanje osnovna škola i tečaj njegovatelja ili završena srednja  ili viša škola. Sve informacije o opisu posla i plaći mogu se dobiti na broj telefona 051 214 595 ili osobno na adresi Kružna 7 uz prethodnu najavu.

 

IZLETI

 Klub Krimeja 30. lipnja organizira izlet u Bled i Radovljicu, a od 7. do 10. listopada izlet u Slavoniju i Baranju. Posjetit ćemo Osijek, Đakovo, Vinkovce, Vukovar, Kopački rit i Suboticu. Prijave i uplate za oba izleta su u tijeku, a informacije možete dobiti na broj 422 374 ili 099 489 62 71. Klub Podvežica 12. lipnja odlazi u Samobor. Informacije na broj 091 454 00 78.

 

ZEKO I POTOČIĆ

U jednoj zimskoj noći/ tam gdje je visok brijeg/ smrznuo se potočić i pokrio ga snijeg… dio su stihova pjesme koja nas sve sjeća na najranije djetinjstvo. Ovo je predstava GKL Rijeka koja se igra 1. lipnja u 11 i 18 sati. Nastala je prema motivima pjesme ZEKO I POTOČIĆ Branka Mihaljevića. Redateljica predstave je Tončica Knez. Umirovljenici uz predočenje iskaznice Matice ostvaruju popust od 40%.

REKREACIJA

U utorak 28. svibnja u 10 sati nalazimo se na Kastvu na parkiralištu ispred Gitar bara. Idemo kastavskom šetnicom do Zvirića i, ako nam vrijeme dopusti, kružnom stazom nazad. Autobus broj 18 polazi u 9:15. Molimo sve sudionike da se pripreme za boravak u prirodi i ponesu sredstva za zaštitu od sunca i krpelja i naravno kišnu kabanicu.

U četvrtak u 9:30 od dvorane M. Cvetković krećemo povijesnim opatijskim šetnicama, a u petak, također ispred dvorane, u 10:40 nastavljamo sa vježbanjem pred dvoranom.ehabilitacijskim nordijskim hodanjem. 

PD Transverzalac  1. lipnja šeću na relaciji Trim staza- Sveti Kuzam – Viktor Lenac . Polazak je u 9:30 sa zadnje stanice šestice (Donja Vežica). Povratak po dogovoru u poslijepodnevnim satima. Staza nije zahtjevna.

Vježbanje i rekreacija u Sportskom centru 3.maj (prevencija padova i kuglana), bazenima Kantrida, Fitnes studiju S, kao i vježbe joge na Pećinama i Zametu su u uobičajenim terminima.

Pratite našu mrežnu stranicu penzići.rijeka.hr ili facebook profil, nazovite ili osobno dođite. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content