Ljekovitost vode u Banja Vrućici

Apr 10, 2013 od     5 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Izleti i putovanja

Od 2012. godine Klub starijih osoba Belveder-Kozala u ožujku organizira odlazak na desetodnevni odmor u zdravstveno-turistički centar Banja Vrućicu. U ovogodišnju cijenu od 1500,00 kn po osobi uključujivao je pun pansion u hotelu, pregled kod doktora i fizikalne terapije, korištenje bazena u hotelu “Kardial”, te par izleta:  posjetili smo Sarajevo, Tešanj i Doboj. Prijevoz autobusom iz Rijeke i nazad plaća se posebno.

094

O termalno-mineralnoj vodi u Banja Vrućici,  prenosi se priča od davnina, da je zdrava, da otklanja bolove i da pomlađuje. Koristila se u domačinstvu za piće, za pripremu kruha i za ljekovito kupanje (banjanje). Neki od glavnih sastojaka mineralne vode su: kalcij (Ca), natrij (Na), magnezij (Mg), kalij (K) , fluor (F)  i  klor (Cl).

146 P3190101

Kupanje u termomineralnoj vodi preporučuje se kod bolesti krvnih žila, tetiva,  mišića, oboljenja zglobova,probavnih, ginekoloških i psihosomatskih oboljenja. Pomaže vam da se oslobodite stresa, umora, razdražljivosti i bezvoljnosti, smanjuje povišene funkcije štitne žlijezde, te poboljšava koncentraciju i pamćenje. NE PREPORUČUJE se pacijentima sa nekim bolestima srca (dekompenzacija srca), sa infektivnim bolestima, malignim oboljenjima, TBC pluća i febrilnim stanjima.

Želite li “popraviti” svoje zdravstveno stanje uz korištenje termomineralne vode, ojačati šetajući se uređenim šumskim stazama, družiti se sa prijateljima i zaplesati  uz večernju muziku u hotelu, prijavite u KSO Belveder- Kozala i pridružite nam se u ožujku 2014. godine.

146

5 Komentara + Dodajte komentar

  • Ova prva slika je katolička crkvica “Svetog Petra i Pavla” u Tešnju.

  • Hvala, Enza. Sve slike su ljepe i ljepo je bilo.

  • Bila sam prošle godine sa Klubom umirovljenika iz Kastva. Bilo je savršeno. Zato kad sam pročitala da se i ove godine organizira, ali ovaj put Klub umirovljenika Belveder Kozala odmah sam znala da je to za mene. Evo 6.3. će doći za tren i već se veselim boravku u Banja Vručici.

  • Ja i moj suprug smo zainteresirani za toplice Vrucica.Kome se mozemo obratiti za detalje..lp Mirjana

    • Obratite se u Klub Belveder-Kozala.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content