Podjela diploma polaznicima tečajeva stranih jezika

Jul 8, 2015 od     4 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Tečajevi stranih jezika jedan su od najpopularnijih programa koje provodi Matica umirovljenika grada Rijeke.
U suradnji s Filozofskim fakultetom u Rijeci, Matica organizira tečajeve stranih jezika već pet godina. Polaznici u petoj generaciji, u školskoj godini 2014/2015, svoje su diplome primili nakon kratkog druženja u Gradskoj vijećnici i sjedištu Matice u Kružnoj ulici.

6
Tijekom ove školske godine prvi puta smo primijenili model u kojemu se nastava održavala tijekom ožujka, travnja i svibnja, dinamikom od dva školska sata tjedno. Zadržan je isti broj sati kao i prošlih godina kada je tečaj trajao duže, ali s manje koncentriranim predavanjima.

3

Tečaj je prvotno upisalo 110 umirovljenika. Neki su zbog raznih obaveza ili problema odustali tijekom tečaja, tako da je tečaj redovito pohađalo i završilo 89 polaznika. Kao i u proteklim godinama, članovima Matice su na raspolaganju bili engleski, njemački i talijanski jezik, a prednost su imali članovi koji su do sada sudjelovali na manjem broju tečajeva.

11

I ovom prilikom bismo pohvalili studente anglistike, germanistike i talijanistike na njihovom odazivu, predanom i odgovornom radu s penzićima. Zahvaljujemo se i pročelnicama triju odsjeka koje nam svake godine izlaze u susret i pomažu u promociji programa među studentima. Ove godine nam se odazvalo devet volontera, od kojih su većina studenti završnih godina ili su nedavno diplomirali na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Ponosni smo i na umirovljenu profesoricu engleskog jezika Selesković-Merdanović koja se kao članica Matice priključila volonterima i svoje znanje prenijela na grupu penzića.

2

Drago nam je da su članovi u anketi koju su ispunili nakon završetka tečaja visokim ocjenama ocijenili većinu aspekata tečaja, a njihove ćemo sugestije uzeti u obzir da bismo sljedeće školske godine unaprijedili tečaj. Zapravo je najčešća opaska polaznika želja za dužim trajanjem tečaja, odnosno većim brojem sati. Raduje nas da su i u trećoj životnoj dobi penzići željni još više znanja i učenja jer je takav stav jako dobar za njihovo mentalno zdravlje.

9

Svim sudionicima tečaja želimo uspješno korištenje stečenih znanja i kao i predavačima puno uspjeha u profesionalnim i osobnim životima.
Članove Matice pozivamo da tijekom jeseni prate obavijesti o početku prijava na tečajeve u sljedećoj školskoj godini, koje planiramo za drugu polovicu studenog i prvu polovicu prosinca. Obzirom da nam se ovaj način provođenja tečaja pokazao kvalitetnim, sami upisi će se po sličnim kriterijima kao i ove godine odvijati tijekom veljače 2016., a početak predavanja očekujemo u ožujku iste godine.

4 Komentara + Dodajte komentar

 • nisam član pesnioner ma bi rado bila i sudjelovala na tečaj vaših tečaja stranog jezika jer je lipo da se druži i uz to uči jezik koji sam uvi volila da ga govori

  hala u napred ako mi odgovorite

  Tatjana

  • Poštovana Tatjana,
   prvi korak će vam morati biti učlanjenje u Maticu. Nakon toga, ostaje vam pratiti obavijesti o upisu krajem godine i prijaviti se na vrijeme. Nadamo se da ćemo vas vidjeti u Matici.

 • Poštovani ,
  rado bih se upisao na tečaj engleskog jezika pa vas molim
  da mi date sve iformacije kad je upisnina ,kad počinje tečaj i
  koliko traje .
  Lijepi pozdrav
  Slavko

  • Dragi Slavko,
   upisi na tečajeve stranih jezika bit će krajem godine, u trajanju od mjesec dana, negdje od sredine studenog do sredine prosinca. Kada budemo imali točne informacije objavit ćemo na ovoj stranici, na Radio Rijeci u emisiji “Zlatne godine” i na oglasnim pločama u klubovima. Sam tečaj će se održavati od početka ožujka 2016. kroz tri mjeseca, do kraja svibnja.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content