Besplatni informatički tečajevi

Apr 20, 2018 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Učenje za 3. dob

Grad Rijeka, Zavod za informatičku djelatnost, organizira novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva na kojima će se savladavati osnove informatičkih vještina.

Besplatni informatički tečajevi namijenjeni su osobama koje imaju prebivalište na području grada Rijeke, i to umirovljenicima, umirovljenim hrvatskim braniteljima, korisnicima socijalnog programa Grada Rijeke, osobama s posebnim potrebama kao i kućanicama starijim od 55 godina.

Ove godine predviđeno je da tečajeve pohađa 85 polaznika, a tečajevi će se održavati u Centru tehničke kulture, Školjić 6/I kat. Početak tečajeva predviđen je za 7. svibnja 2018. godine, a odvijati će se u grupama i to u trajanju od 20 školskih sati po grupi. Prijave se mogu izvršiti do 4. svibnja 2018. godine na telefon 327-155, od 8 – 16 sati, svakog radnog dana.  Osobe koje budu izabrane kao potencijalni kandidati za tečaj trebaju donijeti potrebnu dokumentaciju (dokaz statusa) prigodom upisa u tečaj, a ne tijekom same prijave.

Potrebna dokumentacija:

  • umirovljenici moraju priložiti odrezak od mirovine,
  • osobe s invaliditetom jedno od ovih rješenja: rješenje nadležnog tijela o invaliditetu; rješenje nadležnog tijela o pravu na invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad;  rješenje o pravu na novčanu naknadu za tjelesno oštećenje; rješenje o pravu na osobnu invalidninu i nalaz specijalističkog pregleda o postojanju tjelesnog oštećenja; članska iskaznica udruge osoba s invaliditetom ili teže bolesnih osoba,
  • branitelji moraju priložiti potvrdu nadležnog tijela o statusu branitelja/stradalnika rata,
  • korisnici socijalnog programa Grada Rijeke moraju priložiti rješenje o ostvarivanju prava iz Odluke o socijalnoj skrbi,
  • kućanice (dobna skupina 55 godina i više) moraju donijeti potvrdu HZZO-a za osiguranu osobu člana obitelji osiguranika u obveznom zdravstvenom osiguranju.

Grad Rijeka od 2005. godine organizira tečajeve informatičkog obrazovanja za ciljane skupine građana koje je do sada završilo preko 3600 polaznika.

 

 

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Prijavljujem se za tečaj informatike za penzionere. Molim da me obavijestite kada će se održati.
    Unaprijed zahvaljujem.
    Zdenka Ana Grbac

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content