Kavane kojih više nema

Apr 5, 2013 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

U samom centru Korza nasuprot robne kuće -Ri nalazio se kafić “Zagreb”, sada je tamo također kafić, ali u drugačijem ambijentu. Nasuprot Radio postaje Rijeka, bila je kavana “Učka”, sada je McDonalds. Preko puta trga nalazio se mliječni restoran “Slavica” i poznati riječki kafić “Šestica” s crvenim interijerom. Preko Adamićeve ulice nalazila se gradska kavana “Central”.

DSCN0127

Ona je bila dugi niz godina važno sastajalište Riječana. Kasnije u tom prostoru bio je dućan tekstila “Mura”. Na Sušačkom dijelu grada dominirao je “Sušački neboder” s hotelom i dva ugostiteljska obijekta .Na vrhu  nebodera na 13. katu nalazio se najpoznatiji disco klub “Trinaestica” u arhitektonskom staklenom ambijentu. Svaki put smo se vozili liftom na vrh nebodera, a liftom je upravljao liftboy. Pored glavnog ulaza u hotel “Neboder” nalazilo se stubište koje je vodilo u kavanu s plesnom dvoranom.

DSCN0124

Ovo je samo jedan mali broj kavana koje su živjele u našem gradu, a kojih više nema. Pored Riječine na razmeđi Rijeke i Sušaka nalazi se i danas najstariji hotel “Kontinental” s kavanom i slastičarnicom.

2 Komentara + Dodajte komentar

  • Drago mi je(premda sam par generacija iza Vas…) da se netko sjetio zabilježiti i podsjetiti na naša kultna riječka mjesta. Svaka čest!

  • Fenomenalno, lijepo se prisjetiti lokala i kavani koje sam posjećivao s roditeljima kada sam bio dijete. Šestica će mi uvjek ostati u srcu,imali su kolače top a sladoled na kuglice u kontinentalnu amerikan

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content