Mirando Mrsić: Od ožujka veće mirovine

Jan 25, 2012 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Hrvatski umirovljenici od ožujka ove godine mogu očekivati prvo povećanje svojih mirovina. Nakon dužeg vremena čekanja evo i jedna dobra vijest za umirovljenike – ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić je kazao kako nova Vlada neće produživati Zakon o odgodi usklađivanja mirovina koji je donijela Vlada Jadranke Kosor za razdoblje od 1. siječnja 2011. do 31. prosinca 2011. godine, piše slobodnadalmacija.hr.

Mirando Mrsić

Kako navodi u svojoj kratkoj izjavi za Index, Mršić najavljuje da na snagu ponovno stupa članak 81. Zakona o mirovinama prema kojem se mirovine usklađuju sa stopom rasta prosječne plaće svih zaposlenih u Hrvatskoj. Tako, prema Mrsićevim riječima, hrvatski umirovljenici od ožujka ove godine mogu očekivati prvo povećanje svojih mirovina nakon dužeg vremenskog razdoblja:

“Mirovine neće rasti baš puno, ali će svakako rasti… Ne znam još točno koliko jer ćemo u ožujku dobiti statističke podatke i onda ćemo znati koliki će taj rast točno biti…”, kazao je Mrsić te dodao “da će biti isplaćeni i zaostaci za siječanj i veljaču ove godine”.

SD/eZd

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content