Obavijest korisnicima Socijalnog programa Grada Rijeke

Mar 29, 2012 od     Nema komentara    Objavljeno u: Socijalno-pravna zaštita

Postojećim korisnicima prava na podmirenje troškova javnoga gradskog prijevoza (izuzev redovnih učenika srednje škole i studenata), prava na mjesečnu pomoć za umirovljenike, prava na podmirenje troškova marende i produženog boravka u osnovnoj školi, prava na podmirenje troškova smještaja djece u vrtiće i jaslice i prava na podmirenje troškova stanovanja produžuje se rok za obnavljanje prava, te mogu nastaviti koristiti ostvarena prava nakon datuma utvrđenih rješenjima.

Postojećim korisnicima pojedinih gradskih oblika socijalne pomoći produžuje se rok za obnavljanje prava, te isti mogu nastaviti koristiti ostvarena prava nakon datuma utvrđenih rješenjima koja su dobili prilikom njihova ostvarivanja.

Obavijest korisnicima Socijalnog programa Grada Rijeke

Tako se korisnicima prava na podmirenje troškova javnoga gradskog prijevoza (izuzev redovnih učenika srednje škole i studenata kojima pravo na besplatan prijevoz vrijedi do konca kolovoza/rujna 2012. godine) pravo produžuje do 31. svibnja 2012. godine. Korisnicima različitih oblika pomoći za podmirenje troškova stanovanja (pomoć za podmirenje troškova zaštićene i slobodno ugovorene najamnine za stan u vlasništvu pravne osobe, pomoć za podmirenje troškova slobodno ugovorene najamnine za stan u vlasništvu fizičke osobe (podstanarina), pomoć za podmirenje troškova komunalnih usluga i pomoć za podmirenje troškova električne energije) prava vrijede isto do 31. svibnja 2012. Umirovljenici koji ostvaruju pravo na gradsku mjesečnu novčanu pomoć, nastavit će je primati također do 31. svibnja 2012. godine.

Obiteljima koje ostvaruju pravo na podmirenje troškova marende i produženog boravka u osnovnoj školi za svoju djecu to pravo vrijedi do 30. lipnja 2012., a onima čijoj djeci Grad podmiruje troškove smještaja djece u vrtiće i jaslice pravo vrijedi do 31. kolovoza 2012.

Nakon navedenih datuma ovi korisnici trebaju obnoviti svoja prava ukoliko su im ona i dalje potrebna, a uz to zadovoljavaju gradske uvjete za njihovo ostvarenje.

(K.D.)

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content