Radio Rijeka 18.4.2021.

Apr 17, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Poslušajte našu emisiju “Zlatne godine” u 9:15 sati u nedjelju na Radio Rijeci.

U emisiji gostuje tajnica Kluba starijih osoba Zamet, gđa Marija Meri Minić.

RAD KLUBOVA

Naša Županija je u strogim mjerama od prošlog ponedjeljka, a Klub starijih osoba Zamet već neko duže vrijeme. Svi naši planovi i lijepe priče ostale su neispričane. U Klubu dežuramo svaki petak od 16 do 18 sati kada članovi mogu platiti članarinu, dobiti informacije. Ovaj „nerad“ iskoristili smo za uređenje prostora u očekivanju lijepog vremena i veće procijepljenosti kada se nadamo da će više članova biti prisutno.

Našem klubu najviše nedostaje druženje sa Zametskim maškarama i Zvončarima što već dugi niz godina organiziramo u dane Mesopusta.

Čekajući popuštanje epidemioloških mjera, povratku aktivnostima i otvaranju klubova i podružnica Matice, i dalje radimo u režimu dežurstava. Na našim mrežnim stranicama ili na oglasnim pločama, objavljene su obavijesti o radnom vremenu. Pozivamo sve naše članove ili one koji to nisu, neka dođu u klubove, obnove članstvo ili obave druge administrativne poslove.

Šalteri u Kružnoj 5 rade svaki radni dan od 8 do 11 sati. Možete nas dobiti na broj telefona 212 109, a informacije se mogu naći i na internetskoj stranici www.penzici.rijeka.hr.

 

ČITAJTE NARODNI ZDRAVSTVENI LIST

U vrijeme nedostatka aktivnosti toplo preporučamo Narodni zdravstveni list koji je u cijelosti posvećen osobama starije životne dobi. Moto izdanja za ožujak/travanj je

STARIJE GODINE ZASLUŽUJU CJELOVITU DRUŠTVENU ZAŠTITU.  Stručnjaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ali i naši članovi donose mnogo korisnih i poučnih tekstova među kojima izdvajamo:

  • Dodati života godinama ili godine životu Vladimir Smešny; med.
  • Iskoristiti prednosti zrelosti Helena Glibotić Kresina dr. med.
  • Nikada niste prestari za novi cilj i novi san, Nina Vela Vrabec dipl. soc. ped. (diplomirani socijalni pedagog)
  • Siromaštvo, usamljenost i financije najveće brige, Ivančica Celevska
  • starost ne znači obavezno bolesti i nemoć, Ivo Belan dr. med.

 

PRIČA ZA KRAJ

Ljepota življenja

Mi smo penzići nevidljivi, osim u predizborno vrijeme, a zapravo nam nikad nije bilo ljepše. Skromna penzija stiže svaki mjesec, a sad ćemo dobiti i COVID dodatak. Jedna se gospođa jako razveselila jer kaže „ sad ću si moći kupiti hrane”. Eto, koliko nam malo treba da budemo veseli.

Mladi misle da nam i ne treba više jer nemamo gdje trošiti. I onih 10 kuna za kavu ćemo uštedjeti jer su kafići zatvoreni.

Sve manje idemo u Kaufland ili Lidl. Potrošim pola dana dok okrenemo proizvod i nađem onu cedulju gdje piše koji su sastojci. Onda treba izvaditi povećalo jer inače nema teorije da ćeš nešto vidjeti. Na kraju vratimo na policu jer: palmino ulje, dodatak boje, dodatak za bolji ukus, pojačivači, poguščivaći, lecitini, kofeini, šećeri, masti…..sve nezdravo. A moramo misliti na zdravlje pogotovo danas. I tako…ide život..

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content