Volontiranje

Matica ima bogat volonterski program. Naši najistaknutiji volonteri su predsjednici klubova RI 65+. Osiguravaju kvalitetnu povezanost klubova s Maticom i brinu se da članovi klubova budu obaviješteni o aktivnostima u Matici. Oni su i organizatori mnogobrojnih aktivnosti u svojim klubovima.

U 2010. godini predsjednik kluba Srdoči gosp. Luka Vuković dobio je nagradu Volonter godine za područje Rijeke, što svjedoči o njegovu doprinosu našem društvu. To je na neki način priznanje svim predsjednicima klubova koji ulažu velik trud.

Rad volontera u Matici uređen je Zakonom Republike Hrvatske o volontiranju LINK i Pravilnikom Matice o volontiranju LINK.

Svjesni smo i potreba drugih organizacija pa se uvijek pokušavamo odazvati na razne volonterske akcije i pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Naše akcije uglavnom se odnose na uređenje okoliša, pri čemu smo najviše surađivali s dječjim vrtićima na području Rijeke.

Želite li iskoristiti svoje slobodno vrijeme kako biste pomagali drugima, uključite se u volonterski program Matice umirovljenika Rijeke. Da biste se uključili u volonterski program Matice, trebate se osobno prijaviti i ispuniti obrazac koji će nam sugerirati na kojim poslovima želite biti angažirani. Isti obrazac možete ispuniti OVDJE.

Skip to content