Zlatne godine, 20. listopada 2024. godine

Oct 18, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

“Zlatne godine”, 20. listopada 2024.,  AITANGA DROG KSO ZAMET  

RAD KLUBOVA

Klub starijih osoba Zamet nalazi se na adresi Petra Jurčića 24/a i radi neprekidno već više od četrdeset godina. Zabava, rekreacija, druženje uz ćakulu  ali i dobra i poučna predavanja su neka od zanimljivosti zbog kojih su nam dolazili, ali i dalje dolaze, generacije Zamećana. Ova emisija je prekratka za nabrajanje svih aktivnosti kluba, pa pozivamo sve one koji se još nisu učlanili, da dođu i pronađu sve ono što ih zanima. Klub „Brodokomerc” ima dežurstvo na adresi A.K.Miošića bb, utorkom i četvrtkom od 9 do 11 sati, a u to vrijeme mogu se dobiti i informacije na tel.373 -134.

Klub starijih osoba Belveder Kozala dana 26. listopada organizira pikado turnir. Natjecanje se organizira na Drenovi, u restoranu Romano, s početkom u 10 sati. Informacije prijave u KSO Belveder Kozala ili na 098 993 97 40. Kotizacija se ne plaća a nagrade su predviđene za prve tri najbolje ekipe te za najbolju/eg pikadoricu (pikadora). Čuli smo da će i kibiceri proći dobro.

BOŽIĆNICA ZA UMIROVLJENIKE

Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života od 21. listopada do 13. prosinca zaprima zahtjeve građana Rijeke za dodjelu Božićnice za 2024. godinu. Božićnicu, jednokratnu novčanu potporu u iznosu od 100 eura, ostvaruju umirovljenici nižih primanja. Sve o uvjetima i potrebnu dokumentaciju možete preuzeti na mrežnim stranicama Grada Rijeke www.rijeka.hr ili šalter sali Gradske uprave Titov trg 3. Radno vrijeme je ponedjeljak, srijeda  i petak od 8:30 do 15:30.   

PRIČAJ MI – MJESEC HRVATSKE KNJIGE

U Gradskoj knjižnici Rijeka, u okviru programa Pričaj mi – mjesec hrvatske knjige, održat će se niz programa među kojima i oni namijenjeni umirovljenicima. Preporučamo Treća dob čitanja koja omogućuje starijim osobama pristup modernim i inovativnim tehnologijama. Za svaku pojedinu aktivnost potrebna je prijava putem jednostavnog online obrasca ili na pultu u Gradskoj knjižnici Rijeka u “Benčiću”.

JUTARNJA PROTEZANJA

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti se nastavlja program Jutarnja protezanja. U planu je obilazak izložbe Kontinuiteti i prekidi, a zatim će se s umjetnicom Tanjom Blašković izrađivati fanzin. Što možete vidjeti na vođenom obilasku izložbe i što je fanzin saznajte u ponedjeljak 21. listopada u 9 i 30 u MMSU Krešimirova 26c.

 HNK IVAN pl. ZAJC

HKD Ivana pl. Zajca s početkom nove kazališne sezone 24./25. uvodi novu praksu osoba s invaliditetom kao publike i sugovornika. Pripremljen je ciklus od pet predstava koje će biti izvedene s prilagodbama tj. bit će pristupačne i za osobe s invaliditetom. Prilagodbe su audiodeskripcija za slijepe i slabovidne, inkluzivni titlovi te prevoditelj na hrvatski znakovni jezik. Nakon svake izvedbe održat će se razgovor s glumačkom i autorskom ekipom.  Inkluzivna pretplata za osobe s Europskom iskaznicom za osobe s invaliditetom je gratis. Cijene pretplate za osobe u pratnji je 50% niža.

CENTAR GERVAIS

U Centru Gervais u Opatiji, u srijedu, 30. listopada u 20,00 sati možete pogledati često izvođenu uspješnicu „Kad udari južina“. U naslovnim ulogama Petra Kraljev i Jagoda Kumrić.  Karte po cijeni od 12,00 eura možete kupiti na šalteru Matice.

 

BOŽIĆNI KONCERT-HKD SUŠAK

HKD-ov božićni niz izvođača nastavlja se s još jednim sjajnim glasom. Na gala božićnom koncertu u subotu 14. prosinca nastupa Mario Battifiaca. Uz predočenje članske iskaznice Matice ostvarujete popust od 50%. Rezervacije mjesta na press@hkd-rijeka.hr.

MJESEC RUŽIĆASTE VRPCE

U mjesecu borbe protiv raka dojke Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ obilježit će predavanjem vezanim uz prevenciju, dijagnostiku i liječenje karcinoma dojke. Predavanje će se održati 21. listopada u 9 sati  u Gradskoj vijećnici.

REKREACIJA

U utorak 22. listopada nordijci idu u kastavsku šumu. Nalaze se na Fortici u 10 sati (autobus iz Rijeke polazi u 9 i 15). Staza dužine 7 kilometara zahtjeva oko 2 sata hoda i nije teška. U slučaju povoljnih vremenskih uvjeta nastavit će šetnju kružno preko Brajani do Kastva. Staza je duga oko 10 kilometara i zahtjeva 3 sata hoda. Planinari PD Transverzalac u subotu 26. listopada pješače stazom Marčelji – Breza – Kastav. Polazak je u 9:20 s okretišta linije broj 7, autobusna linija broj 20, Turkovo, a povratak s Kastva (centar) u 17:36, linija broj 18. Staza nije zahtjevna.

Sve ostale rekreativni aktivnosti idu po ustaljenim terminima.

IZLETI

Veliku ponudu jednodnevnih i višednevnih agencijskih izleta možete vidjeti u Kružnoj ili na našoj mrežnoj stranici. Od jednodnevnih izdvajamo Martinje u Ljubljani, Piran-Izola. Višednevni su Zlatna Slavonija 3 dana, Budva i Dubrovnik 4 dana. 

Klub Krimeja dana 26. listopada organizira izlet „Upoznajmo Međimurje-Čakovec“. Informacije i uplate u klubu Krimeja i na tel. 051 422 374 i 099 489 6271 .

Pratite našu mrežnu stranicu penzići.rijeka.hr ili facebook profil, nazovite ili osobno dođite. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.


Rispekt
Skip to content