Art-kino u studenom

Nov 7, 2012 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Članovi Matice umirovljenika grada Rijeke mogu u studenom besplatno pogledati filmove “Pismo ćaći” i “Predstava Hamleta u Mrduši donjoj”.

Članovi Matice umirovljenika grada Rijeke, uz predočenje članske iskaznice na blagajni Art-kina Croatia, mogu u studenom besplatno pogledati slijedeće filmove:

Pismo ćaći

Srijeda, 14. studenog, 20:00 sati

najnagrađivaniji film ovogodišnjeg filmskog festivala u Puli

(režija: Damir Čučić; uloge: Mate Gulin, Milivoj Beader; Hrvatska, 2012., 72’) – drama

Pismo ćaći tematizira odnos oca i sina; junaci filma preispituju godinama taložene probleme u komunikaciji. Naime, sin se nikako ne rješava strahova da je očeva vjerna kopija i da je očev život projekcija sinovljeve budućnosti. Želja da se pokaže superiornijim potakne sina da amaterskom kamerom snimi video-pismo u kojem pokušava kompromitirati oca i predočiti dokaze koji bi zorno pokazali kako je višestrano bolja osoba od oca…

Tijekom studenog je u Art-kinu Croatia na rasporedu i program filmova jednog od najznačajnijih hrvatskih redatelja, Krste Papića koji donosi jedinstvenu kombinaciju njegovih kratkometražnih dokumentarnih i dugometražnih igranih filmova. Program započinje kratkim dokumentarnim filmom „Mala seoska priredba“ svojevrsnim prikazom seoske priredbe, a nastavlja dugometražnim igranim filmom „Predstava Hamleta u Mrduši donjoj“.

Specijalni gosti projekcije su proslavljeni redatelj gospodin Krsto Papić i filmski kritičar gospodin Tonino Picula.

 Mala seoska priredba

Četvrtak, 22. studenog, 20:00 sati

(režija: Krsto Papić; Jugoslavija, 1971., 17’) – dokumentarni, kratki

Predstava ‘Hamleta’ u Mrduši Donjoj

(režija: Krsto Papić, uloge: Rade Šerbedžija, Milena Dravić; Jugoslavija, 1974., 96’) – drama

U selu Mrduša Donja u dalmatinskom zaleđu organizira se amaterska predstava Shakespeareova Hamleta. Odnosi u predstavi u začuđujućoj mjeri preklapaju se s onima koje utjelovitelji Shakespeareovih likova imaju u zbilji. Tako će se ispostaviti da bahati lokalni politički moćnik Bukara, koji moć crpi iz partizanske prošlosti, zapravo jedva da je partizan uopće bio…

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content