Covid dodatak za umirovljenike

Oct 5, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Vlada je objavila novi rok za isplatu “covid dodatka” umrivoljenicima koji do sada to pravo nisu ostvarili, a radi se o umirovljenicima kojima se uz hrvatsku mirovinu isplaćuje i inozemna mirovina te umirovljenicima koji su radili u inozemstvu ali nisu ostvarili pravo na mirovinu u iznozemstvu.

Rok za dostavu, odnosno dostavu dokaza o visini inozemnih primanja ili pak dokaza da takvih primanja nema, produžen je na 30. studenog 2021. godine.

Korisnicima mirovina s inozemnim elementom smatraju se :

-korisnici mirovine ostvarene u RH, a kojima se isplaćuje i mirovina iz inozemstva,

-korisnici mirovine ostvarene u RH koji su radili u inozemstvu, a nisu ostvarili pravo na inozemnu mirovinu.

Korisnici mirovine kojima se isplaćuje i mirovina iz inozemstva trebaju do 30. studenoga 2021. dostaviti dokaz o iznosu mirovine za ožujak 2021. koju je isplatio inozemni nositelj osiguranja.

Dokaz može biti:

 
  • potvrda banke ili izvadak iz bankovnog računa iz koje se vidi iznos mirovine koji je uplatio inozemni nositelj za ožujak 2021.
  • potvrda inozemnog nositelja o visini mirovine isplaćene za ožujak 2021. u neto iznosu.

Dokaz o iznosu mirovine korisnici mogu dostaviti putem online obrasca na poveznici https://e-usluge.mirovinsko.hr/covid/, a poštom ili osobno područnoj ustrojstvenoj jedinici HZMO-a prema mjestu prebivališta uz Tiskanicu za dostavu podataka o visini inozemne mirovine. Tiskanica se može preuzeti na internetskim stranicama HZMO-a na poveznici https://bit.ly/2ZSyRrD, u područnim ustrojstvenim jedinicama HZMO-a ili kupiti u prodavaonicama Narodnih novina.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content