Crna Gora – Zaljev hrvatskih svetaca

Mar 18, 2015 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Izleti i putovanja

Svijet putovanja vam nudi putovanje u Crnu Goru s jednakim cijenama polaska iz Rijeke, kao iz Zagreba.

Pozivamo vas da proučite ponudu i ako ste zainteresirani za ovo atraktivno putovanje javite se Svijetu putovanja na brojeve 01/8891-267 ili 091/505 3753 ili na e-mail: info@svijetputovanja.hr.

Ako u Rijeci ne bude sakupljen dovoljan broj ljudi, Svijet putovanja vam nudi polaske iz Zagreba. Pritom ćete do Zagreba o vladtitom trošku, ali ćete na cijenu polaska iz Zagreba dobiti popust od 10%. Osim u ovom članku, više informnacija možete dobiti i na stranici Svijeta putovanja.

Kotor

Termini putovanja:
30.4.-3.5.2015.
4.-7. 6.2015.
8.-11.10.2015.

POLAZAK IZ RIJEKE i GOSPIĆA

1. dan RIJEKA – DUBROVNIK – HERCEG NOVI – BUDVA
Polazak iz Rijeke s Autobusnog kolodvora u 01:00 (peroni 502-505). Slijedi vožnja autobusom u smjeru Dalmacije, uz usputna stajanja. Po dolasku u Dubrovnik, slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: vrata od Pila koja vode u stari dio grada, Onofrijeva česma, Franjevački samostan, Katedrala, Knežev dvor, Stradun, Orlandov stup, gradske zidine. Nastavak vožnje prema Herceg Novom, rodnom gradu sv. Leopolda Bogdana Mandića gdje ćemo vidjeti župnu crkvu sv. Jeronima i svetište sv. Leoploda u kojem se nalazi njegova relikvija. Nakon razgleda, odlazak do Budve. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan BUDVA – CETINJE – NP LOVĆEN
Doručak. Odlazak autobusom na poludnevni izlet prema Cetinju. Razgled muzeja i DVORACA KRALJA NIKOLE, zatim vožnja do rodnog sela NJEGOŠA. Nastavak vožnje autobusom prema NP LOVĆEN. Kraće pješačenje do Jezerskog vrha i Njegoševog mauzoleja (Meštrović). Obilazak mauzoleja i zadržavanje na vidikovcu. Povratak u Budvu. Razgled Budve u pratnji lokalnog vodiča i posjet crkvi sv. Ivana Krstitelja. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3. dan SKADARSKO JEZERO – PODGORICA
Doručak. Vožnja crnogorskom obalom u pravcu Skadarskog jezera, panoramskog razgledavanje zanimljivih mjesta uz obalu, zaustavljanje kod Sveti Stefan, srednjovjekovni utvrđeni grad i utočište pred turskom i gusarskim najezadma, pretvoren je u elitni grad – hotel. Nastavak putovanja prema Skadrskom jezeru, dolazak do Virpazara, ukrcaj na brod i vožnja brodom po Skadarskom jezeru, na jezeru je 50 otoka, a na nekim od njih su stare utvrde i manastiri. Slobodno vrijeme za ručak u restoranu. Nastavak vožnje autobusom prema Podgorici, po dolasku u glavni grad Crne Gore razgled grada koji se nalazi u središnjem dijelu rijeke Morače odnosno sjevernom dijelu prostrane Zetske ravnice. Podgorica je razrušena u 2. svjetskom ratu, pa je sačuvano malo spomenika prošlosti, npr. Sahat kula iz 18. st. dvije od nekadašnjih 6 džamija, kao i uske ulice oko njih, koje sačinjavaju Staru Varoš. Slobodno vrijeme. Povratak u Budvu. Noćenje.

4. dan KOTOR – PERAST – GOSPA OD ŠKRPJELA – RISAN – RIJEKA
Doručak. Odlazak do Kotora, grada trgovaca i moreplovaca, smještenog u jedan od najljepših zaljeva svijeta. Razgled grada koji je zbog svoje srednjovjekovne arhitekture i brojnih spomenika uvršten na UNESCO-ov popis Svjetske prirodne i kulturne baštine. Vožnju prema Perastu, barokni gradić koji se nalazi nedaleko od Kotora. Najljepse građevine ovog grada nastale su u periodu od XVII – XVIII stoljeća. U to vrijeme jača pomorstvo i kapetani podižu vile koje i danas oduševljavaju svojom ljepotom. Obiluje sakralnim spomenicima: crkva Sv. Nikole nastala između i Parohijska crkva. Nakon razgleda crkve i muzeja, polazimo na izlet brodom na otok Gospa od Škrpjela. Na otoku Gospi od Škrpjela pauza za razgledavanje, povratak u Perast i nastavljamo prema Risanu, najstarijem gradu Boke, iz III st. Prije Krista, bio je obrtnički, pomorski i trgovački centar ilirske države. Dolaskom Rimljana u Risnu se grade palače sa najbojim grčkim mramorom, ukrašavaju se skulpturama i mozaicima koji su se zadržali i do danas i predstavljaju kulturno blago neprocjenjive vrijednosti. Među velikim brojem mozaika izdvaja se mozaik boga Hipnosa, koji je jedini mozaik s figurom boga sna na svijetu. Razgled mjesta i slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak na mjesto polaska očekuje se oko ponoći.

Budva_pogled_s_mora

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:
1.595 kn (polazak 30.4. / 8.10.)
1.815 kn (polazak 4.6.)

POPUST ZA ČLANOVE UDRUGE UMIROVLJENIKA RIJEKA : 10%
Minimalan broj putnika: 40
Rok za prijavu: 7 dana prije puta

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
• prijevoz autobusom prema programu putovanja
• licenciranog turističkog pratitelja tijekom putovanja
• 3 noćenja s doručkom u hotelu s 4**** u Budvi, dvokrevetna soba
• razgled Dubrovnika u pratnji lokalnog vodiča
• razgledi po programu
• razgled Budve i Kotora u pratnji lokalnog vodiča
• turističku taksu za Cetinje i Kotor
• jamčevinu, troškove organizacije i prodaje putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
• ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se fakultativno posjećuju
• nadoplata za jednokrevetnu sobu 400 kn.
• nadoplata za polupansion (3 večere u hotelu) – 180 kn (rezervacija prilikom prijave za aranžman)
• sve što nije navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“
• dobrovoljno putno osiguranje:
o zdravstveno osiguranje – 60,00 kn
o paket zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – 110,00 kn

Budva_panorama_Crna_Gora

PREPORUČENI PAKET ULAZNICA – 40,00 € po osobi, obuhvaća sljedeće:
• vožnja brodom do otoka Gospe od Škrpjela + ulaznica u muzej – 4,00 €
• izlet brodom po Skadrskom jezeru – 25,00 €
(Cijena uključuje: ulaznicu u Nacionalni park + krstarenje brodom po Skadarskom jezeru uz aperitiv dobrodošlice – domaća rakija, sok i uštipci + ručak – riblji menu: 4 vrste ribe, 4-5 vrsta salate, domaći sir, masline, kuhani krumpir, poslije ručka je desert ili nesto od voća).
• ulaznica za Muzej kralja Nikole u Cetinju – 5,00 €
• ulaznica za NP Lovćen – 2,00 €
• ulaznica za Rimske mozaike u Risnu – 1,00 €
• razgled katedrale Sv.Tripuna u Kotoru i Muzeja sakralne umjetnosti – 2,00 €
• posjet svetištu Sv. Leopolda i crkvi Sv. Jeronima – 1,00 €

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA KOJI SU OD OSOBNOG INTERESA PUTNIKA, a nisu u preporučenom paketu ulaznica:
• ulaznica za Meštrovićev maulzolej na Lovćenu – 3,00 €
• ulaznica za muzejski dio u crkvi Sv. Nikole u Perastu – 1,00 €
• degustacija pršuta u Njegušima – 7,00 € (min. 20 prijavljenih osoba)

Napomena: prilikom posjeta svim sakralnim objektima preporuča se ostaviti dobrovoljni prilog.

UVJETI I NAČINI PLAĆANJA
Prilikom prijave uplaćuje se 30% ukupne cijene aranžmana, a preostalih 70% najkasnije 21 dan prije početka putovanja.
Plaćanje je moguće:
• gotovinom, netbanking internet bankarstvom, općom uplatnicom
• jednokratno kreditnim i bankovnim karticama (American Express, Diners, Maestro, Visa, Master)
• obročno kreditnim karticama od 2-6 rate beskamatno (American Express) ili od 2-12 rata beskamatno (Diners) te općim uplatnicama u ratama do polaska na putovanje

Napomena: ukoliko se putnik odluči na obročnu otplatu aranžmana putem kreditne kartice, tada se prilikom prijave/rezervacije uplaćuje cijeli iznos aranžmana na željeni broj rata.
U navedenu cijenu aranžmana uračunat je gotovinski popust od 5%.

Gospa_od_škrpjela_s_pogledom_na_Perast

ZA OVO PUTOVANJE POTREBNA JE VAŽEĆA PUTOVNICA ILI OSOBNA ISKAZNICA
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka Putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma/akontacije. Po uplati predujma primit ćete račun i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: SVIJET PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080755286. Polica jamčevine br. 990007022078 uplaćena kod Triglav osiguranja d.d.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr
Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

2 Komentara + Dodajte komentar

  • Krasno putovanje ,posebno zbog lijepog Jadrana kojem se svi
    uvijek divimo.Sviđa mi se što se u programu nudi i razgledavanje Dubrovnika.
    Cijene su pristupačne za nas umirovljenike.

  • Izleti su lijepi i atraktivni, ali preskupi. Premalo je toga ukljuceno u cijenu, pa kada se sve to zbroji…boli glava!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content