Da Kružna ne bude tužna 2 – zbog najave kiše akcija je premještena na četvrtak!

May 11, 2012 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Matica umirovljenika grada Rijeke i klub Palach pozivaju vas na “nonine” kolače, pivo i domaći fažol i kobasice u Kružnu ulicu, u četvtak 14.6.2012. od 10:00 sati.

Matica umirovljenika grada Rijeke je u 2011. godini po prvi put organizirala akciju „Da Kružna ne bude tužna“ s ciljem prikupljanja sredstava za uređenje Kružne ulice stručno izrađenim grafitima. Nakon ranije oslikane gradske ure, tijekom akcije i svjetionik s Mlake trajno je preselio na zid Kružne ulice kroz umjetnički izraz grupe grafitera „Nevera s Kvarnera“.

Sa željom da Kružna ulica dobije još pokoji gradski simbol na svojim zidovima, ove godine građane pozivamo na akciju „Da Kružna ne bude tužna 2“, u četvrtak, 14.6.2012. od 10:00 sati.

Tradicionalno uz Dane Sv. Vida umirovljenici umjetnici će izložiti svoja umjetnička djela na izložbi koja će otvoriti ovogodišnju akciju.

U 10:15 akcija će dobiti dodatnu humanitarnu notu kada će biti otvoren štand socijalne samoposluge na kojemu će građani moći donirati osnovne živežne namirnice za socijalno najugroženije sugrađane.

Slijede turniri u trešeti i briškuli i pikadu za riječke klubove umirovljenika, a potom prava poslastica u 11:00 sati – prodaja „noninih kolača“ koje su po svojim receptima izrađivale članice Matice umirovljenika grada Rijeke.

Nekima će kolači biti tek predjelo za fažol i kobasice ili kobasice s kapuzom koje će se prodavati od 12:30.

Za okrjepu se cijelog dana brine klub Palach koji nudi „Dan za Pan“ u kojem će svi „Pan“ proizvodi biti znatno sniženi za ljetno osvježenje.

Tijekom akcije možete vidjeti izradu grafita uživo, a možda budete i dio spota za pjesmu “Kružna ulica” Valtera Kocijančića (vokal Parafa), jer će se upravo tijekom akcije snimati kadrovi koji će biti iskorišteni za spot.

Pozivamo sve građane na sudjelovanje u akciji „Da Kružna ne bude tužna 2“ i da daju svoj doprinos uređenju kako Kružna zaista ne bi bila tužna!

2 Komentara + Dodajte komentar

  • Sve što sam do sada napisao (i razgovarao s nekima iz Matice) bilo je kao ”gluhome dobro jutro” !!!.

    Sad me zovete da budem ”dio spota” dečecu čiju sam generaciju podučavao kako će ovladati elementarnim glazbenim znanjem i pismenošću. No, valja biti iskren i priznati da sam takav razvoj stvari i očekivao u sklopu sveukupne ”kulturne politike” kakva se vodi u Rijeci. Valter Kocijančić nekadašnji vokal (i gitarist) Parafa dakako, nije ništa kriv (barem ne za ovo) Nije valjda i on već u mirovini?

    Lijep pozdrav

  • Gospodine Marijan, žao nam je što ste prijem u Matici umirovljenika grada Rijeke doživjeli kao “gluhome dobro jutro”.
    Prije svega zato što smo s poštovanjem prihvatili ideju o okupljanju ljubitelja glazbe koju ste nam izložili u Matici, gdje se ujedno nalazi i uredništvo ove stranice. Po tom pitanju smo se i obvezali biti u kontaktu s vama i okupiti zainteresirane članove. I dalje vjerujemo da je vaš prijedlog hvale vrijedan i želimo ga realizirati.

    Vas, kao i sve građane, pozivamo da nam se pridružite tijekom akcije koju organiziramo u dobroj namjeri, s dobrom svrhom.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content