Da Kružna ne bude tužna 2013.

Jun 17, 2013 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

U četvrtak, 13.6.2013., u povodu Dana Sv. Vida, treću godinu zaredom je održana građanska akcija “Da Kružna ne bude tužna”.

IMG_8388

Kao i svake godine, tijekom akcije se skupljaju sredstva za oslikavanje zidova Kružne ulice umjetnički izrađenim grafitima sa simbolima Rijeke. Događaj oko kojeg se razvila ideja ove akcije je izložba umirovljenika umjetnika kojom tradicionalno počinje događanje u 10:00 sati. Umirovljenicima su se ove godine na izložbi pridružili umjetnici svih generacija koji su izlagali svoje osobne uratke poput nakita, torbica i sl.

IMG_8433

U nastavku akcije uslijedili su turniri u pikadu za žene i trešeti i briškuli za muškarce, te pojedinačna natjecanja u nabacivanju koluta i rušenju čunjeva.

IMG_8405

Za gastronomski dio akcije pobrinule su se naše članice koje su ispekle 51 kilogram kolača koji su se prodavali po samo 10 kuna. Ručak je imao istu cijenu, a prisutni su mogli birati između kobasica i kiselog kupusa ili fažola s kobasicama. Svoj premijerni nastup u Kružnoj ulici imala je Glazbena sekcija Matice umirovljenika grada Rijeke koja je razveselila goste setom poznatih pjesama.

IMG_8422

Nakon ručka podijeljeni su pehari najboljim klubovima i pojedincima u Rekreativnoj ligi Matice umirovljenika grada Rijeke u šahu, pikadu, boćanju i briškuli i trešeti. Zahvalnice su dodijeljene volonterima koji su tijekom lige brinuli da sva natjecanja protječu u redu.

IMG_8391

Ovim putem zahvaljujemo svim volonterima iz Matice i drugih udruga koji su na neki način pomogli ovu akciju, a bez kojih ona ne bi bila jednako uspješna. Također zahvaljujemo Gradu Rijeci na velikoj pomoći pri organizaciji ove akcije. Na kraju se Matica zahvaljuje tvrtkama: 3. maj ugostiteljstvo, Pekara Vojak i Pečati Sluga na njihovom sponzorskom doprinosu.

Fotogaleriju možete pogledati ovdje:

https://penzici.rijeka.hr/da-kruzna-ne-bude-tuzna-2013-3/#more-3775

Video prilog možete pogledati ovdje:

http://www.youtube.com/watch?v=-NTu1CAgLVg&feature=player_embedded

IMG_8403

1 Komentar + Dodajte komentar

  • čestitkke svim p objednicima m,islim da su zaslužili da im se navedu imena ekipa ili klubovai nadam se da će to uredništvo korektno odraditi.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content