Da Kružna ne bude tužna 2014.

Jun 13, 2014 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Matica umirovljenika grada Rijeke je 12.6.2014., četvrtu godinu zaredom organizirala akciju „Da Kružna ne bude tužna“.
Cilj akcije je, od njenog prvog održavanja 2011. godine, prikupljanje sredstava za oslikavanje Kružne ulice umjetnički izrađenim grafitima sa simbolima Rijeke. Do sada su na zidovima Kružne nacrtani svjetionik s Mlake, Sveti Vid, Gradska ura i Trsatska gradina, koja će biti dovršena ove godine.

IMG_6692
IMG_6805

IMG_8384
IMG_8907

Kao i svake godine, ponajviše smo se ponosili „Noninim kolačima“ koje naše članica same peku, pakiraju i prodaju. Radi se o suhim kolačima koji mogu izdržati lipanjsko sunce u Kružnoj ulici i koji svim kupcima ponude najbolje što penzićka ruka može spremiti.

IMG_0066

Za ručak smo ove godine ponudili kobasice i kupus. Za pripremu se zahvaljujemo „Ugostiteljstvu 3. maj“, koje nam redovito izlazi u susret i ima razumijevanja za aktivnosti Matice. Posudica kolača, kao i porcija kobasica i kupusa stajala je samo 10 kuna, što je prihvatljivo čak i za penzićki džep. Vrijedi spomenuti i daje pekara „Sokol“ pomogla akciju donacijom kruha.

IMG_0115

Izvedbom himne Republike Hrvatske, zbor Matice umirovljenika grada Rijeke je otvorio akciju. Glazbenu štafetu preuzeli su entuzijasti iz glazbene sekcije Matice, a nastupili su i naši gosti, muška klapa Flumen iz Rijeke. Glazbeni dio programa zatvorili su ponovno neumorni penzići iz glazbene sekcije. Za razglas bez kojeg glazba ne bi doprla do svih u ulici, pobrinuo se predsjednik Udruge Umirovljenika Kastav, gospodin Miodrag Blagojević.

IMG_0034
IMG_0089
IMG_0073

Tijekom akcije svoja djela su izlagali umirovljenici – umjetnici, a naš dugogodišnji suradnik Eduardo Filipović – Sec, svoje je umjetničko djelo nastavio na zidu ispred Društva multiple skleroze PGŽ.

IMG_0106

IMG_0110

Rekreativci su se natjecali u pikadu, trešetama, rušenju čunjeva i nabacivanju koluta. Posebno nam je drago da se na naš poziv odazivaju gospođa Jasna Granić-Ranić i gospodin Ivan Misija, koji su članovi Udruge umirovljenika Bakar. Igre rušenja čunjeva i nabacivanja koluta koje nam oni prirede pobude puno pažnje i penzići rado u njima sudjeluju.

IMG_0056

IMG_0057

Da ima ljudi koji redovito brinu o penzićima, pokazao je International Inner Wheel Club Rijeka, koji već nekoliko godina prati rad Matice i povremeno donira sredstva ili potrepštine. Simboličnu zahvalnicu je gospođi Libuši Lelas uručio predsjednik Matice Aldo Soldatich.

IMG_0043

Kada pričamo o pomoći Matici, tijekom cijele godine pa i u povodu ove akcije naš je glavni suradnik Grad Rijeka. Njihov doprinos jako cijenimo i drago nam je da imamo jedinicu lokalne samouprave koja se brine za svoje građane treće životne dobi.
Kada smo zbrojili dojmove, bili smo zadovoljni što je ponovno više desetaka penzića volonterskim radom pomoglo ovu akciju, što su aktivnosti tijekom akcije bile brojnije nego prošlih godina i što smo okupili mnogo riječkih umirovljenika. Svim volonterima koji nam se odazivaju svake godine, ma koja bila njihova uloga, neizmjerno smo zahvalni, jer njihov trud omogućava ovu akciju.

IMG_0037

Ipak, ima nas oko 37 tisuća u gradu i mi svakako u sljedećim godinama očekujemo još veću posjetu, a nadamo se da ćemo se pobrinuti za još bolji program i organizaciju ove akcije čiji se rezultati slikovito mogu vidjeti svakog dana u Kružnoj ulici.

Dojmove možete pogledati u fotogaleriji.

2 Komentara + Dodajte komentar

  • Zaista lijepo i veselo. Zelim Vam sretno ljeto!!!

  • Bilo je lijepo,domaćice su se zaista iskazale u “noninim”kolačima, a slijedeće godine treba angažirat još više penzića u volontiranju i kulturnom programu. Možda je trabao neki drugi termin jer je taj dan bilo puno događanja na Korzu. Sve pohvale organizatorima.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content