Da Kružna ne bude tužna 2017.

Jun 13, 2017 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Akcija „Da Kružna ne bude tužna 2017.“ oživila je Kružnu ulicu u centru Rijeke.

Tradicionalno se u sklopu dana Sv. Vida riječki penzići u organizaciji Matice umirovljenika grada Rijeke okupljaju u Kružnoj ulici. Kao i svake godine vrijedne ruke članica su napravile nonine kolače koji se prodaju s ciljem uređenja Kružne ulice. Interes za ukusnim delicijama nije izostao ni ove godine i mnogi su oblizali prste.

Nakon što smo grafitima s motivima Rijeke oslikali zid duž Kružne ulice, u ovom akciji ćemo ponovno oslikati pločnik između Matice i Palacha, most koji spaja generacije. Prvi korak ka spajanju generacija napravili smo s udrugom RiRock čiji su članovi bili zaduženi za glazbenu podlogu puštanjem ploča, kako se to nekad davno radilo dok su današnji penzići bili u cvijetu mladosti. Glazbena sekcija Matice je uz pratnju instrumenata pokazala da godine ne znače ništa ako je srce mlado.

Podijeljeni su pehari i medalje za najuspješnije sudionike Rekreativne lige Matice u boćanju, pikadu i kartanju, a da ne bi sve ostalo samo na podjeli nagrada, odigrani su i turniri u pikadu i trešetama i briškuli.

Akciju je nastupom otvorio zbor Matice, a nakon odobravanja prisutnih, otpjevali su još nekoliko pjesama posvećenih Rijeci i županiji.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content