Dani mimoza-prevencija raka vrata maternice

Jan 19, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Dana 15.01., službeno se obilježava Dan mimoza-Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice. U tijeku je Europski tjedan prevencije raka vrata maternice koji će Liga protiv raka PGŽ obilježiti nizom aktivnosti.

Ove godine službeno je obilježen 15. Dan mimoza-Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice, a Europski tjedan prevencije raka vrata maternice, Liga protiv raka PGŽ obilježit će nizom edukacijskih i promocijskih aktivnosti.

 

Rak vrata maternice je bolest koju možemo kompletno spriječiti, vrlo jednostavnom otkriti i prije nego što rak nastane i niti jedna se žena ne bi trebala razboljeti niti umrijeti, a mi smo po zadnjim podacima iz 2018.godine imali 274 novooboljele žene i 125 žena koje su umrle od tog raka!

U medijima i na društvenim mrežama te na TV postajama i radijskim emisijama govoriti će se o tom raku, zašto je važno ići na preglede i koje su najvažnijim mjere prevencije raka vrata maternice.

Organiziranjem savjetodavnih dežurstava onkologa i ginekologa na telefonu Lige 051 338091 ovaj tjedan svaki radni dan od 17-18.30 sati naše sugrađanke i sugrađani dobiti će odgovore na pitanja. Brošure o bolesti sa savjetima i naputcima, kao i niz drugih tiskanih materijala dostupni su u prostorima Lige protiv raka PGŽ na adresi Grivica 4, Rijeka.

 

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content