Dante-besplatne radionice u lipnju i srpnju

Jun 10, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Učenje za 3. dob

Ustanova za obrazovanje odraslih Dante ovog lipnja i srpnja organizira niz zanimljivih besplatnih radionica za građane.

U iduća dva mjeseca u prostorijama škole zainteresirani će moći sudjelovati u nizu radionica i programa osposobljavanja različite tematike u sklopu EU projekata u koje je ova ustanova uključena.

Prijave se vrše na web obrascu na web stranici škole:

https://dante-ri.hr/prijavite-se-na-radionice-u-nasoj-ustanovi-ovog-lipnja-i-srpnja/

Teme kojima se bavimo su sljedeće:

14.-16.6. od 10:00-13:00 – Rodna ravnopravnost i muška prava (radionica za edukatore u trajanju od 30 sati) – Kako uključiti muškarce u rodna pitanja 21. stoljeća? Više informacija:

Rodna ravnopravnost i muška prava


Besplatna radionica za edukatore/nastavnike u sklopu Erasmus+ projekta GENDERMEN bavit će se temama rodne ravnopravnosti i uključivanja muškaraca u rodna pitanja, što je važna tema 21. stoljeća.
Razvijanje jednakih prilika i osiguravanje jednakosti spolova i danas je važna tema u društvu, a isto vrijedi i za područje obrazovanja odraslih. Ova radionica bavit će se tim temama, s naglaskom na ključna pitanja:
-Kako uključiti muškarce u rodna pitanja?
-Kako razviti jednake prilike bez obzira na spol u obrazovanju, a pogotovo u obrazovanju odraslih?

14.-18.6. i 23.-24.6. od 10:00-13:00 – Kako razvijati medijsku i IKT pismenost? ( program osposobljavanja za nastavnike u trajanju od 25 sati) – Kako kod građana razviti medijsku pismenost i korištenje informacijskih tehnologija s razumijevanjem? Više informacija:

Kako razvijati medijsku i IKT pismenost građana?


Program u trajanju od 25 školskih sati namijenjen je prvenstveno nastavnicima, pogotovo onima koji rade u obrazovanju odraslih i starije populacije.
Cilj programa je osnažiti sposobnosti nastavnika u razvijanju medijske pismenosti građana, kao i u postizanju napretka u korištenju različitih informacijskih tehnologija.

28.6 – 2.7. od 10:00-15:00– Financijska pismenost žena (program za nezaposlene žene u trajanju od 40 sati) – Izgradnja financijskih vještina potrebnih na tržištu rada 21. stoljeća. Više informacija:
https://dante-ri.hr/financijska-pismenost-zena/ Ovaj besplatni program u sklopu Erasmus+ projekta FLOW namijenjen je svim nezaposlenim ženama te ženama koje nisu u sustavu obrazovanja. Održat će se od 28. lipnja do 2. srpnja, a nastava će se održavati svakog dana od 10:00 do 15:00 (ukupno 40 školskih sati) u prostorijama Ustanove za obrazovanje odraslih Dante (Wenzelova 2 – 3. kat). Osnovni cilj programa je jačanje financijskih vještina i kompetencija žena kako bi bile konkurentnije na tržištu rada ili da se lakše reintegriraju u sustav obrazovanja.

28.6. – 2.7. od 10:00-14:30 – Medijska i IKT pismenost (program namijenjen građanima u trajanju od 30 sati) – Razvijanje medijske pismenosti, korištenje novih tehnologija za komunikaciju i informiranje. Više informacija:

Medijska i IKT pismenost


U sklopu ovog programa (dio Erasmus+ projekta WIRES CROSSED) polaznici će steći nova znanja u području korištenja različitih informacijskih i komunikacijskih tehnologija, a sve u svrhu lakšeg informiranja putem suvremenih medija.
Razvijanje medijske pismenosti olakšat će prepoznavanje ključnih informacija među vijestima, kao i „odvajanje“ činjenica od dezinformacija koje nas sve više okružuju u svijetu modernih medija.

28.6. – 30.6. od 10:00-12:30 – Moderacija internetskog sadržaja (program za građane u trajajnju od 15 sati) – razumijevanje sadržaja na internetu, informiranje na internetu. Više informacija:

Moderacija internetskog sadržaja


Na ovoj radionici obrađivat ćemo teme vezane uz internet i širok obujam sadržaja koji možemo pronaći na toj globalnoj mreži.
Velika većina građana danas najnovije vijesti saznaje na različitim internetskim portalima, a uz to gotovo svi Internet koriste za čitav niz usluga i tema koje ih zanimaju. Cilj ove radionice je ojačati vještine služenja internetom kako bismo lakše prepoznali istinite informacije i odvojili ih od neprovjerenih izvora i lažnih vijesti.

12.7. – 16.7. od od 10:00-14:30 – Kako poučavati odrasle? (program ososobljavanja za nastavnike i nenastavno osoblje) – Kako odrasli uče? Kako ih motivirati? Kako odrasle aktivno uključiti u obrazovanje? Više informacija:

Kako poučavati odrasle?


Ovaj besplatni program osposobljavanja u sklopu Erasmus+ projekta STEMS namijenjen je nastavnicima, kao i nenastavnom osoblju koje radi u sustavu obrazovanju. Program će se održati od 12. do 16. srpnja ove godine u terminu od 10:00 do 14:30 u prostorijama Ustanove za obrazovanje odraslih Dante (Wenzelova 2 – 3. kat). Cilj programa je poboljšati kvalitetu interakcije nastavnika i zaposlenika u obrazovanju s odraslim polaznicima kroz poboljšanje komunikacijskih kompetencija i motivacije, bolju suradnju i komunikaciju putem ICT alata. Odrasli polaznici zahtijevaju poseban pristup u radu i učenju, stoga je bitno da se nastavnici, kao i nenastavno osoblje znaju prilagoditi njihovim potrebama. Kako aktivno uključiti odrasle u obrazovanje i motivirati ih da se ponovno vrate u sustav obrazovanja, bit će također jedna od tema programa.

Broj mjesta je ograničen, stoga požurite s prijavama!

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content