Demencija-od ranog prepoznavanja simptoma do mogućnosti kognitivne rehabilitacije

Pozivamo vas na interesantno predavanje koje će se u sklopu festivala Mentalfest održati u PB Lopača, 7. listopada 2022. godine. od 13,00-14,30 sati.

 
 
Na različitim lokacijama u Rijeci se od 4. do 14. listopada održava sedmi po redu Mentalfest – Festival mentalnog zdravlja, pod sloganom „Mentalno zdravlje kao globalni prioritet“.

Festival mentalnog zdravlja – Mentalfest održava se u povodu Svjetskog dana mentalnog zdravlja, 10. listopada. Taj datum obilježava se u organizaciji Svjetske federacije za mentalno zdravlje (WFMH) od 1992. godine. Opći cilj ovog obilježavanja je podizanje svijesti o problemima mentalnog zdravlja u cijelom svijetu te mobiliziranje resursa za podršku mentalnom zdravlju.

Mentalfest se u Rijeci održava sedmi put s ciljem povezivanja stručnjaka i institucija u lokalnoj zajednici koje žele dati doprinos promicanju mentalnog zdravlja i borbe protiv stigme mentalnih bolesti. Ovaj dan je prilika da svi koji se bave područjem mentalnog zdravlja progovore o svojem radu, učine ga vidljivim i dostupnim onima koji imaju potrebu za nekim oblikom pomoći.

 
U sklopu navedenog festivala održat će se 07.10.2022. od 13.00 do 14.30 u  Psihijatrijskoj bolnici Lopača, Lopača 11 skup edukativnih predavanja za građanstvo i stručnjake pod nazivom „Demencija – od ranog prepoznavanja simptoma do mogućnosti kognitivne rehabilitacije“
 
U nastavku donosimo teme  i stručnjake koji će ih prezentirati na predavanju:
 
13,00-13,15 Klinički aspekti demencija 
Monika Švenjak, dr.med., Psihijatrijska bolnica Lopača
 
13,15-13:30 Uloga psihologa u diferencijalnoj dijagnostici demencija
Tanja Đoić, mag.psych., Psihijatrijska bolnica Lopača
 
13,30-13,45 COVID i pseudodemencija: prikaz slučaja
Edvin Brenko ,dr.med.spec.psihijatrije, Psihijatrijska bolnica Lopača
 
13,45-14,00 Uloga socijalnog radnika u skrbi o osobama oboljelima od demencija
Adisa Karahasanović, mag.soc.rada, Psihijatrijska bolnica Lopača
 
14,00-14,15 Uloga radne terapije u radu s oboljelima od demencija i mogućnosti kognitivne rehabilitacije
Dijana Hadrović-Pavišić, bacc.therap.occup., Psihijatrijska bolnica Lopača
 
14,15-14,30 Pitanja i rasprava
 
 
Napomena:
 
Zainteresirani se mogu javiti telefonom (051/212109), mailom (penzici.ri@gmail.com) ili osobno u Maticu umirovljenika te ukoliko bude veći broj zainteresiranih moguć je organizirani prijevoz do PB Lopača sa okretišta linije broj 5 na Drenovi.
 
 
 
 
 
 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content