Druženje u Mjesnom odboru „Turnić“

May 16, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Povodom obilježavanja dana Mjesnog odbora „Turnić“ održavaju se razne aktivnosti , a jedna od njih je i radionica ukrašavanja predmeta decoupage tehnikom.
Mjesni odbor „Turnić“ se nalazi u svima poznatom dijelu Rijeke na Turniću, u ulici Franje Čandeka 36 b. Osnovan je na zborovima građana u svibnju 1995. godine i broji 4539 stanovnika.

P5140205

O postanku samog imena Turnić postoji legenda na čakavskom jeziku koju je prije 150 godina zapisao Ivo Grohovac Riječanin, a ona kaže: „Pred puno let prišal je jedan gospodin sa puno težaki pa su kopali saku nedeju. Našli su više kusih rimskega novca i žare pune ugljeni, Trebalo je zvat popa aš da su to bili cekini zakjeti. Judi povedaju da se na Turniće o pol noći, kad mesec lepo svetli, va lokvi vode vidi veli grad ki je tu bil i čuju zvona zvonit kot va Rimu„
Samo legenda, tko zna koliko stara, ali vrlo zanimljiva.

P5140204

Gospođa Meri Šuković je vrlo aktivna u našem klubu Belveder-Kozala ali i u Mjesnom odboru „Turnić“. U srijedu, 14. svibnja 2014. počastila me svojim pozivom da im se pridružim. Vrlo rado sam se odazvala. Iz Kluba starijih osoba „Trsat“ bile su gošće gospođa Ivana i gospođa Slavica. Ukupno nas je bilo desetak.
Par sati vrlo predanog rada vrijednih ruku, rezultiralo je prekrasnim predmetima. Tu je osim predmeta ukrašenih decoupage tehnikom bilo crtanja raznih motiva na staklu i keramici. Razmijenjeno je mnogo ideja i korisnih savjeta. Tajnica, gospođa Darinka Ban, osim što je učestvovala u radionici, priredila nam i zakusku uz kolače i sokove. Jako ugodno i korisno provedeno poslijepodne uz dogovor za neke buduće susrete.

P5140200

Ivanka Žunić, KSO Belveder-Kozala

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content