EU projekt RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini

May 18, 2021 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno

 

Početak održavanja radionica kroz svibanj i lipanj 2021. godine

 

U sklopu europskog projekta ‘RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini’ kojeg Udruga Ri Rock provodi u partnerstvu s Maticom umirovljenika Grada Rijeke, najavljujemo početak provedbe besplatnih kreativnih radionica s umirovljenicima kroz svibanj i lipanj 2021.

S obzirom da se bolji vremenski uvjeti konačno naziru, pojedine radionice održavat će se na otvorenom. Tako do konca svibnja započinjemo s provedbom rekreacije na otvorenom u jutarnjem terminu od 8 do 9 sati. Rekreacija će se odvijati u grupama utorkom, srijedom i petkom na Turniću (kod Ininog igrališta), na Molo longu (kod Terminala) te na Vojnom igralištu na Trsatu.

Također, u navedenom razdoblju pokrenut ćemo i radionice fotografije, slikarstva, osnovnog i naprednog šivanja. Radionice keramike su već u provedbi, no preostala su još dva slobodna mjesta. Pozivamo vas da se priključite polaznicima i krenete u izradu kreativnih i priručnih predmeta.

Nadamo se povoljnim uvjetima i situaciji s pandemijom virusa COVID-19 kako bismo mogli pokrenuti i radionice električne i bas gitare te radionice bubnjeva. U suprotnom, radionice ćemo prilagoditi online izvedbi.

O točnim terminima pojedinačnih grupa te o eventualnim promjenama lokacija održavanja radionica, obavijestit ćemo sve polaznike nakon prijave na željenu aktivnost.

 

Pozivamo vas da se prijavite za sudjelovanje na sljedećim radionicama:

  • Radionice keramike – SKC galerija, Kružna ulica 8
  • Radionice fotografije – Omladinski kulturni centar Palach, Kružna ulica 8
  • Radionice slikarstva – Krešimirova ulica 60G
  • Rekreacija na otvorenom – Turnić (igralište INA), Molo longo – Terminal, Vojno igralište – Trsat
  • Radionice osnovnog šivanja – Verdijeva ulica 11/I
  • Radionice naprednog šivanja – Verdijeva ulica 11/I
  • Radionice električne i bas gitare – Omladinski kulturni centar Palach, Kružna ulica 8
  • Radionice sviranja bubnjeva – Music Box, Delta 5

 

Prijaviti se možete pozivom na broj 051 212 109 i rezervirati svoje mjesto na željenoj radionici!

Ovaj krug prijava otvoren je do 4. lipnja 2021.

 

***

Projekt RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.690.146,54 HRK, od čega je 85% (1.436.624,56 HRK) osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok je preostalih 15% (253.521,98 HRK) osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projekt će se provoditi od 26. listopada 2020. do 26. listopada 2023. godine.

Svrha projekta su razvoj i njegovanje umjetničkih, kreativnih, socijalnih, kognitivnih vještina kroz neformalne radionice keramike, slikarstva, fotografije, gitare, bubnjeva, zbornog pjevanja te šivanja; unapređenje fizičkog i psihičkog zdravlja umirovljenika kroz rekreaciju na otvorenom; dostupnost pravne pomoći umirovljenicima.

Također, unutar projekta će se provesti stručno istraživanje socijalnih potreba umirovljenika Grada i okolice u suradnji s Filozofskim fakultetom u Rijeci. Razvijat će se inovativni programi temeljeni na rezultatima istraživanja kroz poticanje novih suradnji i volonterskih programa za umirovljenike – kao što će, primjerice, biti keramičke radionice s djecom s poteškoćama u razvoju.

Provodit će se i program za podizanje svijesti o položaju umirovljenika kroz program produkcije radijskih emisija na neprofitnom radiju Udruge Ri Rock – Radio Roža. Umirovljenici će sudjelovati u emisijama kao promotori aktivnog starenja.

 

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Prijavila bi se na radionicu slikarstva i naprednog šivanja. Lijepi pozdrav!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content