FUŽINE i OGULIN – izlet za svaki džep!

May 10, 2017 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Izleti i putovanja

Polazak s Trga bana Jelačića, te ugodna vožnja modernim turističkim autobusom prema Fužinama, predivnom mjestu u našem zelenom srcu Hrvatske.

Fužine su smještene na 750 metara nadmorske visine, te je mjesto okruženo prekrasnim planinama, te stoljetnim  šumama crnogorice.  U središtu mjesta nalazi se akumulcijsko jezero Bajer, koje je savršeno uklopljeno u prirodno okruženenje. Prošetat ćemo oko jezera, a u Fužinama, sve naše putnike čeka iznenađenje agencije Fiume Tours.

Nastavljamo put prema Ogulinu središtu Ogulinsko – plaškog kraja. U Ogulinu će nas dočekati lokalni vodič, te će nas upoznati sa svim znanim i neznanim pričama, događajima, te ličnostima iz ogulinskog kraja. Posjetiti ćemo stari dio grada, župnu crkvu Uzvišenja sv. Križa, spomenik kralju Tomislavu i nezaobilazan Đulin ponor.

 

U utvrdi, koju su sagradili kneževi Frankopani, nalazi se i Zavičajni muzej, s mnogim vrijednim zbirkama, kao što su recimo zbirka obrta, etnografska zbirka, arheološka zbirka itd. Otići ćemo pogledati ovu vrijednu izložbu uz stručnu vodstvo kustosa.

Poznat  je Ogulin po Ivani Brlić Mažuranić, pa postoji mogućnost fakultativnog posjeta čarobnom svijetu bajki. Kostimirano vodstvo prilagođeno odraslima  i djeci uvesti će nas u svijet fantazije Ivane Brlić Mažuranić, rođene u Ogulinu, a upravo ogulinski krajolik bio joj je inspiracija za „Priče iz davnine“. Ivanina kuća bajki izvrstan je muzej, koji svojom stalnom izložbom oduševljava i male i velike.

Za kraj našeg boravka u Ogulinu, odlazimo na eko agroturističko imanje kod Štefa, gdje ćemo uživati u preukusnom gulašu od domaćih namirnica. Na imanju ćemo se družiti sa životinjama, škotska goveda, jeleni i srne neki su od stanovnika imanja.

Poželjno je da uzmete lopte ili rekete, jer ćemo zaustaviti na livadi i parku u neposrednoj blizini jezera Sabljaci.

Cijena izleta – 180,00 kn, a za članove Matice umirovljenika Rijeka  i njihove obitelji 150, 00 kn

        *cijena na bazi 40 putnika

 

U cijenu uključeno:

 -vožnja modernim turističkim autobusom

-organizacija putovanja

-pratitelj putovanja

– posjet Fužinama te iznenađenje agencije

– lokalni vodič u Ogulinu

-posjet eko agroturističkom imanju

-ručak

-ulaznica za Zavičajni muzej Ogulin

– posjet jezeru Sabljaci

 

U cijenu nije uključeno:

  • posjet muzeju Ivanina kuća bajki s kostimiranim vodstvom – 25, 00 kn

 

Prijave i informacije:

Fiume tours d.o.o. , putnička agencija
Osječka 39, 51000 Rijeka
Tel./fax: 051/512-569

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content