Hodanjem do zdravlja u Kostreni i Crikvenici

May 10, 2016 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Obilježite hodanjem Svjetski dan kretanja, Europski dan debljine i Svjetski dan hipertenzije.

U subotu, 14.5.2016. u 10:00 sati održat će se javnozdravstvena akcija – Hodanjem do zdravlja, na Kostrenskoj šetnici.

Polazak sudionika bit će u10:00 sati na Kostrenskoj šetnici pored ugostiteljskog objekta Galeb, a šetat će se do Tomine kolibe i natrag. Na polovici i završetku šetnice bit će postavljeni punktovi s vodom, a na povratku će se kod ugostiteljskog objekta Galeb moći degustirati novi kostrenski suvenir – Kostrenska torta.

Akciju organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Turistička zajednica Kostrena, Riječki planinarski savez i Riječki sportski savez.

Također najavljujemo sličnu akciju za dan poslije, 15.svibnja ove godine. Umirovljenici kojima je pješačenje najdraži oblik rekreacije pozvani su, s ostalim građanima svih dobnih skupina, na 27. akciju hodanja po zadanim stazama u Crikvenici i oko nje.

Pješačenje je dio Festivala sportske rekreacije Primorsko goranske županije koji se održava po drugi put i ove godine traje od ožujka do rujna, uključujući raznovrsne oblike sportskih aktivnosti prilagođenih svim uzrastima i stupnjevima tjelesne spremnosti.

Festival se priključio #NowWeMove kampanji u suradnji s ključnim Move agentom koji organizira takva događanja u europskim zemljama..više informacija nađite na www.rekreacija.hr

Planirano je trinaest događanja do kraja Festivala, kad se na Hrvatski olimpijski dan, 10.9.2016. godine,  planira održati prezentacija sportova i zatvaranje festivala na Korzu.

Već su održane, nakon zvaničnog otvaranja Festivala, manifestacije  „Plivanjem do zdravlja“ na Bazenima Kantrida u Rijeci, zatim Opatija – Učka “Dan otvorenih vrata“ J.U. Park prirode Učka (kategorija: pješačenje), te Jušići  –  Čavle  Biciklijada  „Dean i Dalibor“, 28.3.2016.godine.

Festival ima dvadeset partnera koji ga financijski podržavaju, a medijski ga prate Novi list , Kanal Ri, Radio Korzo i Totalni FM Radio.

Detaljne informacije i kontakti mogu se naći na portalu PGŽ-Festival sportske rekreacije, a više o kampanji općenito nađite na www.nowwemove.eu. Svi ste pozvani na Festival, jer „U zdravom tijelu zdrav je duh!“

 

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Prava stvar, netko brže, netko sporije, ali bitno je da se gibamo. Samo neka nas vrijeme posluži!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content