“Naj-online penzići”

Jan 25, 2013 od     2 komentara    Objavljeno u: Učenje za 3. dob

U petak, 25.1.2013., predstavnici klubova umirovljenika prisustvovali su edukaciji o pisanju vijesti na internetu . Edukaciju je u gradskoj upravi vodio Ivica Nikolac, urednik internet portala Grada Rijeke.

Projekt „Naj-online penzići“ pokrenuo je Ivica Mandekić, djelatnik Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke, a u njega će aktivno biti uključeni članovi klubova Matice umirovljenika grada Rijeke i Doma za starije i nemoćne Kantrida. Na taj način se i dalje nastavlja suradnja Grada Rijeke i  portala za starije osobe https://penzici.rijeka.hr/, čije se uredništvo nalazi u sjedištu Matice umirovljenika grada Rijeke u Kružnoj 5.

Cilj projekta je potaknuti članove klubova umirovljenika s područja Rijeke da prate događanja u vlastitom okruženju i svojim klubovima, kako bi što više aktualizirali internet portal za starije osobe. Natjecanje će trajati od 01. veljače do 30. travnja 2013. godine. Po završetku natječaja, komisija sastavljena od predstavnika Grada, Matice i Doma za starije i nemoćne Kantrida odabrat će naj “on-line klub” u kategorijama Klubovi Matice i Klubovi Doma Kantrida te će prva tri mjesta adekvatno i nagraditi.

IMG_7458IMG_7472

 

Iako su iz klubova umirovljenika i do sada stizale vijesti u uredništvo stranice, njihovi „informatičari“ danas su usvojili nova znanja o pisanju na internetu. Ona će im pomoći da vijesti budu privlačnije za posjetitelje stranice pa se provoditelji projekta nadaju će potaknuti penziće da još više vijesti potraže na internet stranici namijenjenoj upravo njima.

IMG_7457IMG_7460

Klubovi umirovljenika su tijekom vremena opremljeni informatičkom opremom, a umirovljenici hrabro odolijevaju godinama i informatički se obrazuju što samostalno što kroz  edukacije iz informatike u organizaciji Grada Rijeke. Sada možemo reći da su penzići na potezu. Ako i vi mislite da imate znanja, volje i vremena za praćenje tema važnih za starije osobe, javite se u vama najbliži klub i dajte svoj doprinos.

2 Komentara + Dodajte komentar

  • Danas sam doznala,da ima mezu umirovljenika preko 80 G.i da ne samo interes za Informatiku imaju, nego se i sa time ” bavu” (srfaju). Kompliment za vasu mentalnu moc-pozdrav zara

    • Pozdrav gospođi Zari!Pohvaljujem njenu aktivnost u komentarima,vidim da se sve bolje služi našim jezikom,iako je strankinja.Vrijedna je i aktivna članica našeg kluba Belveder-Kozala.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content