Informativni centar MUP-a u Rijeci

Apr 14, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Socijalno-pravna zaštita

3.3.2009. godine  na području grada Rijeke osnovano je Vijeće za prevenciju kriminaliteta čiji je cilj podizanja kvalitete življenja na viši nivo na lokalnoj razini. U centru Rijeke (adresa Dolac 7b) je otvoren Informativni centar Vijeća za prevenciju kriminaliteta, šesti takav centar u Hrvatskoj. Od aktivnosti kojima se bavi Informativni centar za prevenciju izdvajamo edukacije ciljanih skupina, npr. djece i mladih, osoba starije životne dobi, djelatnika novčarskih i dr. institucija s ciljem podučavanja samozaštitnom ponašanju i prevenciji kaznenih djela, pozivanje na javne tribine i podjela tematskih brošura. Osnovne informacije o Centru slikovito možete dobiti ovdje.

MUP

Nadalje, kao sastavni dio Informativnog centra za prevenciju zamišljen je «Sigurnosni dućan», gdje će građani imati priliku razgledati, te se upoznati s tehničkim karakteristikama različitih vrsta sigurnosne opreme. Informativni centar je otvoren za sve građane, gdje isti imaju priliku „neslužbeno“ razgovarati sa policijskim službenicima vezano za konkretne probleme, u cilju pružanja savjeta i pomoći te pune podrške u prevenciji neželjenih pojava.

Time se ponajviše nastoji postići povjerenje građana te skrenuti pozornost kako se policijski posao ne sastoji samo od sprječavanja i sankcioniranja prekršaja i kaznenih djela, već velikim dijelom i od preventivnog djelovanja u zajednici. Građani će već od sljedećeg tjedna imati priliku prisustvovati predavanjima čiji raspored možete pogledati ovdje.

238px-PolicijaRH.svg

U radu Info-centra sudjeluju kontakt policajci I., II. i III. PP, na način da se svakodnevno izmjenjuju, dok policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Sektora policije i Ureda načelnika, sudjeluju u radu Centra prilikom obilježavanja tematskih dana

Radno vrijeme Centra je od 10:00 do 13:00 sati radnim danom, osim utorkom kada Centar radi od 13:00 do 19:00 sati.

Kontakt broj telefona: 051/209 – 369

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content