“Iskoristi dan, nemoj biti sam”- vježbanje u Centru Miketa

Apr 7, 2015 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Matica vas poziva da se prijavite i budete dio grupe od 14 penzića koji će 5 mjeseci vježbati po subvencioniranoj cijeni.

Temeljem projekta Matice Rijeka  “Iskoristi dan, nemoj biti sam” koji je dobio potporu Ministarstva socijalne politike i mladih osigurali smo subvencionirano vježbanje za 14 članova. Za njih će redovita mjesečna cijena vježbanja biti umanjena i iznosit će samo 50,00 kuna mjesečno na bazi dva dolaska tjedno.

Termini za vježbanje su utorkom i četvrtkom u 10:30 sati, a provodit će ga stručno osoblje Centra za promicanje zdravlja Miketa u svojim prostorima na Turniću, na adresi Cavtatska 2B.
Ako vi želite biti dio ove grupe i možete se posvetiti vježbanju kroz pet mjeseci (pauza u ljetnim mjesecima), pozivamo vas da se prijavite u Matici umirovljenika grada Rijeke.
Kako je vježbati s instruktorima iz Centra Miketa, možete provjeriti kroz iskustvo kastavskih penzića ovdje.

DSCN1907

Naglašavamo kako će korisnici ovog projekta s Maticom potpisati ugovor kako bi se uredila prava i dužnosti polaznika. Stoga apeliramo na savjest svakog pojedinca i molimo prijave penzića koji su u mogućnosti odvojiti vrijeme za sudjelovanje.

Prijave primamo svakim radnim danom od 8:00 do 11:00 sati, isključivo osobnim dolaskom u Maticu, na adresu Kružna 5. Nakon popunjenja grupe započeti će navedena aktivnost u spomenutim terminima.

Više o samom načinu vježbanja:
Treninzi za osobe starije životne dobi se održavaju dva puta tjedno u trajnaju od 45 minuta, što je jedinica optimalne ljudske pažnje. Program vježbi kojeg provodimo je usmjeren na poticanje cirkulacije, poboljšanje mobilnosti, snage i gustoće kostiju. Osim što unaprjeđuje zdravlje te samim time i kvalitetu života, bavljenje grupnom, umjerenom tjelesnom aktivnošću za stariju populaciju ima i sociološku važnost.

Vježbanje se provodi pod stručnim vodstvom certificiranog instruktora, na strunjačama. Koriste se razni rekviziti radi poticanja agilnosti motoričkih sustava te izbjegavanja monotonije: softy loptice, fit lopte, rolleri, masažni valjci i loptice, bučice, elastične trake, suspenzijske trake.

Testiranja inicijalnih i finalnih stanja naših dosadašnjih umirovljenih klijenata je pokazao izuzetan napredak u svladavanju svakodnevnih fizičkih napora kod 90% vježbača te poboljšanje kvalitete života pojedinaca, a samim time i kvalitete života cjelokupne zajednice.

2014-04-17 09.50.57

2 Komentara + Dodajte komentar

  • Savršeno ali malo daleko da je bar u gradu. Podrav

  • Dolazim sutra ujutro i veselim se vježbanju .
    Avelina Lučić

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content