Izlet u Fužine

Jun 13, 2014 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Izleti i putovanja

Članice Likovne radionice 50+, a ujedno i članice Matice umirovljenika Rijeke, završetak „školske godine“ proslavile su izletom u Gorski kotar.
Putovale smo vlakom i kao prave školarke divile se krajolicima i brojale željezničke stanice. Odabrale smo Fužine koje posjećuju svakodnevno puno turista, prelijepo malo mjesto uz jezero Bajer koje je izgrađeno sredinom prošlog stoljeća.

penzićke

Na jezeru i oko njega održavaju se razna sportska natjecanja. Dok smo uživale u finoj hrani i osvježavajućem piću, jezerom je plovio turistički brod Sv. Anton. Nekoliko hrabrih se odlučilo na dva i pol sata hodanja oko jezera, pa smo tako vidjele još jedno jezero Lepenicu, špilju Vrelo, kamp, ranč za jahanje, puno ribiča i dva lijepa velika labuda.

članakf

Naišle smo i na rodnu kuću narodnog heroja Viktora Bubnja čija se bista nalazi na Trsatu. Zanimljivo je da je jezero Bajer nastao od rijeke Ličanke, koja u Liču pored Fužina postaje ponornica, onda ponovno izvire blizu Crikvenice sa novim imenom Dubračina i izlijeva se u more.

Zorica Mladenić, KSO Belveder-Kozala

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Lijepo i veselo nam je bilo.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content