Izložba likovne radionice 50+

May 21, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Učenje za 3. dob

23.5 u 17:00 sati bit će otvorena u našim prostorijama izložba slika članica likovne radionice 50+ – „Rijeka- zdravi grad“. 

Naziv izložbe je “Život je muzika”.

Osam autorica, jer u radionici su samo žene, izložit će svoje radove nastale kroz duže razdoblje. Njihova voditeljica Saša Obradović- Danilović i sama amaterska slikarica, rekla nam je više o radionici:
oformljena je prije pet godina od projekta „Rijeka- zdravi grad“ čija je voditeljica prof. Irena Deže- Starčević i penzića koji su se željeli kreativno izraziti. Prostor u Verdijevoj 11 osigurao je Grad Rijeka a dijele ga ostalim radionicama osnovanim od Rijeka-zdravi grad.

DSCN0533

Kroz radionicu je prošlo oko 30-tak kreativaca, danas ih je 15, od toga 10 kontinuirano od prvog dana.
Njihove samostalne izložbe bile su:
U prostorijama Mjesnog odbora Zamet- 2 puta
U Filodramatici povodom 8 Marta – 3 puta
U atriju HKD-a povodom dana starijih osoba – 1 put
U izlogu grada Rijeke, više puta prema prigodnim datumima

DSCN0532

Osim slikarstvom a u suradnji sa radionicom „Stilisti“ od „Rijeka-zdravi grad „ i radionicama „Pupe“ i „Dekupaž“ Kluba umirovljenika Srdoči izrađuju razne ukrasne i uporabne predmete koje se kroz „Rijeka-zdravi grad“ prodaju u humanitarne svrhe ili poklanjaju prigodno zdravstvenim i socijalnim ustanovama te djeci s posebnim potrebama.

DSCN0531

Članice su vrlo zadovoljne što su im Grad Rijeka i voditeljica Starčević omogućili ovako ugodno i korisno provedeno slobodno vrijeme pa se uz volonterstvo međusobno druže, obilježavaju praznike, a odluče se i na zajednički izlet. Posebno se zahvaljuju voditeljici Saši na strpljivosti i prenesenom znanju.
Izložba će biti otvorena do 1.6.2014. i može se razgledati svaki dan osim subote od 15:00 do 19:00 sati u našem klubu na adresi Petra Jurčića 24 a.

Za klub Zamet
Meri M

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content