Jazavac u Kerempuhu

Sep 18, 2017 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Za članove Matice nudimo ulaznice za hit predstavu Jazavac u Kerempuhu po povoljnijoj cijeni.

Predstava je na rasporedu u Domu kulture Čavle, 29.9.2017., u 20:00 sati.

Ulaznice se mogu kupiti preko sustava Moje karte.hr ili u TZO Čavle po cijeni od 70,00 kn u pretprodaji i 80,00 kn tri dana prije predstave. Za članove Matice umirovljenika grada Rijeke cijena je 55 kuna, a ulaznice možete kupiti na šalteru Matice, u Kružnoj ulici, od 8 do 11 sati.

Redatelj: Oliver Frljić
Dramaturginja: Dora Delbianco

Produkcija: Satiričko kazalište Kerempuh

Igraju: Hrvoje Kečkeš, Vilim Matula, Borko Perić, Rakan Rushaidat

Trajanje 85 min

 

O PREDSTAVI:

“U godini u kojoj slavi 50. rođendan, Satiričko kazalište Kerempuh dobilo je i predstavu koja polazi od situacije iz ranih devedesetih kada je “Jazavac” postao “Kerempuh”, ali vrlo se jasno bavi ovim našim vremenom. Tako je stvoren naslov koji će u općem kazališnom sjećanju stati uz bok legendarnim predstavama “Spikom na spiku” ili “Dobro došli u plavi pakao”.

(…)

Istinska je to i pametna satira, obogaćena sjajnim glumačkim izvedbama, među kojima se posebno izdvaja ona Rakana Rushaidata. Mnogi će, naravno, biti vrlo uvrijeđeni, ali istinski je šarm ove predstave u samoironiji, načinu na koji se razotkriva općeprisutan mentalitet. Katkada je najteže smijati se glupostima u kojima se prepoznajemo, no to je uglavnom smijeh koji ima terapeutski učinak.”                                               Bojana Radović, “Večernji list”

Što se dogodilo s Jazavcem otkad je njegovo ime izbrisano iz naziva Satiričkog kazališta? Je li se vratio u Kočićevu dramu iz koje je i došao? Ili li se ponovno našao pred sudom? Je li njegovo mjesto na pozornici nacionalne zoologije zauzela etnički čista kuna?

Mlađe generacije Jazavca nikada nisu upoznale. Starije su ga, sukladno službenim kulturnim politikama, temeljito zaboravile. Što se događa kad se ovaj nezvani gost vrati u kazalište koje se nekada dičilo njegovim imenom? Pravimo li se i dalje da ne znamo tko je i što Jazavac?

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content