Jesen

Sep 24, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Kratka priča o jeseni kako ju vide dva lista…
Stablo stare lipe je poprimilo zlatno-žutu boju kao i većina gradskog drveća oko nje. Jesen je u punom zamahu te su počele prve kiše, bure, juga i hladnoće. Na najvišoj grani lipe dva lista čija imena su Mala i Mali.

Moja Mala kako si mi danas lijepa u tom zlatnom kaputiću. Oh Mali nemoj me zezati. Kako mogu biti lijepa sva uvenula i smežurana, a još malo pa ću biti i pokojna. Draga moja ti si mi jednako lijepa sada isto kako si bila lijepa i proljetos kada si bila zelena. To da si sada stara meni ništa ne znači ja te jednako volim kao nekad,a jedino me je strah da ćemo se uskoro rastati kada ćemo pasti sa drveta. I mene dragi moj Mali.

jesen 2

Odjednom se začuje strašni fijuk, stara lipa se savije i zatrese i preostalo lišće poleti zrakom. Mala, Mala gdje si? Mala je letjela zrakom gledajući u nebo i vikala „zbogom Mali“. Mali se zatrese, orosi vlagom od tuge i vidi da je ostao jedini list na staroj lipi.
Oh Teodore, strašni, zločesti vjetre što si mi to napravio?
Noć je okružila staru lipu i Mali shrvan od boli zaspi.

Idućeg dana sunce rastjera tamu. Mali se probudi i vidi da je i on po noći pao na zemlju, a da to nije ni osjetio i gleda sa zemlje staru lipu bez ijednog lista. I dok on leži osjeti blagi povjetarac koji ga podigne u zrak. Mali poviče: „O strašni Teodore kamo me sad opet nosiš?“ i osjeti da ga u zraku netko dodiruje. Pogleda, a ono Mala. Ljubavi pa ti si tu. Da Mali, evo i mene nosi vjetar.

jesen

Njih dvoje su se čvrsto držali i letjeli zrakom tako da su preletjeli staru lipu i sve više letjeli prema nebu. Oh Mali, tako sam sretna, nisam mislila da ću te ikada više vidjeti. I ja, moja ljubavi samo ne znam kamo će nas odnijeti ovaj vjetar i da li će nas opet rastaviti?
Mali i Mala, leteći na krilima vjetra začuju glas:“ Ne bojte se. Ja nisam strašni, zločesti Teodor,ja sam njegova sestra, blagi vjetrić Teodora te vas oboje ovako zagrljene na svojim krilima nosim u vječnost i to zauvijek“.

I tako dragi čitatelji, ako vidite dva lista stare lipe kako lete zagrljena zrakom pogledajte možda su to Mali i Mala.

Za klub Zamet
Silvio S

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content