Karnevalska Venecija

Jan 27, 2017 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Izleti i putovanja

Karneval, dobro nam je poznat! Tradicija karnevala u Europi je višestoljetna, a najpoznatiji je maskebal onaj u Veneciji, stoga vikend prije našeg karnevala, pođite s nama u maškaranu Veneciju.

Venecija, je jedan od najprepoznatljivijih gradova na svijetu, smješten na 118 otoka i otočića, s bogatom tradicijom proisteklom iz višestoljetne moćne Republice Venezie, poznate i kao Republica di San Marco.

Kako bi doživjeli najviše od Venecije, krećemo u 6:00 sati s Trga Bana J. Jelečića, te u 6:20 s Vrata Jadrana sjeverna strana, novim modernim turističkim busom, zatim slijedi ugodna vožnja kroz Sloveniju i Italiju do pristaništa Punta Sabbioni, a potom vožnja brodom do centra Venecije. U centru slijedi ugodna šetnja te opuštanje u gradu prepunom maski, znamenitosti i doživljaja. Podsjetimo se, da ćemo uživati na veličanstvenom Trgu Sv. Marka, u pogledu na Duždevu palaču, a tu je i famozni Most Uzdaha, te naravno Kanal Grande!!

Na dan našeg putovanja na centralnom gradskom trgu, Sv. Marka će se održavati Volo dell’Angelo, Anđeoski let, vrlo posjećena karnevalska manifestacija, koja potječe iz 16.st, a održava se u čast mladog turskog akrobata, koji se, kako bi napravio senzaciju na karnevalu, spustio niz konopac razapet između broda usidrenog blizu trga Svetog Marka i zvonika crkve. I danas je vrhunac manifestacije spuštanje princeze karnevala od zvonika do lođe,  a kako je običaj ranije bio da su preruše u anđele, otuda potječe i sam naziv događanja!

CIJENA: 195, 00 kn*

Cijena s popustom za naše umirovljenike: 170, 00 kn*

*Cijena na bazi 40 putnika

Cijena uključuje: Vožnju modernim turističkim autobusom, organizaciju putovanja, pratitelja putovanja.

Nadoplata za brod Vaporetto iznosi 7 € za liniju Punta Sabbione – Venezia – Punta Sabbione

Cijena NE uključuje:  kartu za Vaporetto, osobnu potrošnju i sve što nije navedeno pod Cijena uključuje.

Prijave u agenciji Fiume tours, na telefon 512-569.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content