Kazalište u travnju

Apr 14, 2015 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Tijekom travnja u Matici umirovljenika grada Rijeke možete nabaviti ulaznice za predstave “Pinocchio”, “La Traviata”, “Šeherezada& Carmen” te za nastup ansambla Lado-Proljetni koncert 2015. Proljeće u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivan pl. Zajca i Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku je iznimno bogato raznovrsnim programom. U mnoštvu dobrih predstava za članove Matice izabrali smo ulaznice u parteru za slijedeće predstave:

PINOCCHIO,Nacinovich,  predstava za djecu;  -16.04.2015. u 19,30 sati, HKD na Sušaku, 35,00 kn

Pinokio je evergreen književnosti za djecu, ali i one koji to tek namjeravaju postati. Pinokio ansambal Hrvatske i Talijanske drame inspiriran klasikom talijanskog pisca Carla Collodija, živi u suvremenom svijetu gdje je laž više ‘’umjetnost’’ nego li grijeh, a govorenje istine postaje gotovo hendikepom.

Predstava je namijenjena djeci i svima koji dijete u sebi nisu prerasli.

pinocchio-Hnk

izvor: www.hnk-zajc.hr

STEP AFRIKA!- 22.4.2015. u 19.30 sati, cijena  36,00 kn
U organizaciji Američkog veleposlanstva u Zagrebu i HNK I. pl. Zajca
U nastupu plesne skupine Step Afrika! uzivat ce svi koji su step vec upoznali ili ciji cete ritam tek prvi puta osjetiti. Step je forma koja predstavlja bitan dio američkog umjetničkog i kulturnog nasljeđa. Kombinacijom koraka, pljeskanja i izgovorne riječi tijelo se koristi kao instrument koji stvara kompleksan ritam i zvuk. Naime, step je izvorni američki ples koji je nastao u bratstvima i sestrinstvima američkih sveučilišta, a danas je sastavni dio svakog suvremenog plesnog pokreta.Plesna skupina Step Afrika! osnovana je 1994. godine kao prva profesionalna step skupina, a danas je među deset najboljih afričko-američkih plesnih skupina u Americi.
Njihove izvedbe puno su više od samog plesa, one uključuju pjesme, priče, smijeh i samu publiku. Spoj tehnike, okretnosti i čiste energije čini svaki nastup ove skupine jedinstvenim i ostavlja publiku bez daha.
Step Afrika! kao kulturni ambasador predstavlja naciju i tradiciju stepa publici iz cijeloga svijeta.

Za vise informacije, posjetite: http://www.stepafrika.org/

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO nakon dugog izbivanja nastupa 24.4.2015. godine u 19,30 sati u HNK Ivana pl. Zajca sa svojim PROLJETNIM KONCERTOM 2015. U Matici možete nabaviti ulaznice za parter po cijeni od 72,00 kn koja u redovnoj prodaji iznosi 90,00 kn.

LA TRAVIATA,G.Verdi,  opera;  – 27.4.2015. u 19,30 sati, HNK Ivana pl. Zajca; 48,00 kn

U središtu radnje je pariška kurtizana, Violetta Valery,  čijom zabavom opera i počinje. Na zabavi će se naći i Violettin novi obožavatelj, mladi Alfredo Germont. Iako isprva odbija njegovo udvaranje, Violetta se ubrzo počinje pitati nije li Alfredo čovjek njezina života…

Posljednje izvedbe Traviate (osim ako gledatelji ne odluče drugačije) u novoj podjeli glavnih uloga i s novim dirigentom izvode mlade snage Opere Slovenskog Narodnog Gledališča iz Ljubljane, Urška Arlič Gololičič i Aljaž Farasin, te maestro Tibor Bogányi, šef-dirigent Panonskog filharmonijskog orkestra.

 

ŠEHEREZADA & CARMEN, balet, Rimski-Korsakov& Bizet – 30.04.2015. u 19,30 sati, HNK Ivana pl. Zajca; 36,00 kn

Bizet je svojim glazbenim majstorstvom pretvorio Carmen u jednu od najpopularnijih opera. Jednočinski balet Carmen ruskog skladatelja Rodiona Ščedrina nastao je 1967. Simfonijska suita Šeherezada Nikolaja Rimskog-Korsakova zasigurno je njegovo najpoznatije djelo, inspirirano legendom o perzijskoj kraljici i pripovjedačici priča iz knjige Tisuću i jedna noć. Ovaj narativni balet praizveden je 1910. u Parizu za Ballet Russe u koreografiji Michaela Fokina.
Druga dvostruka baletna premijera u ovoj kazališnoj sezoni je teatralna i dramatična. Zajedno sa Ščedrin-Bizetovom Carmen, Šeherezada predstavlja riječ balet u novom svjetlu. Koreografije Ronalda Savkovića i Lea Mujića najavljuju večeri uzavrelih strasti!

Šeherezada_Carmen

izvor: www.hnk-zajc.hr

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content