Knjiga dječjeg humora

Apr 18, 2013 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Ovo je bezvremenska knjiga autora Danijela Kokića pod nazivom „Slatka dječja usta“ izdana 1981. godine. Mnogi naši građani vjerojatno negdje na policama imaju ovaj zaboravljeni dragulj. To je knjiga dječjeg humora. Autor je u svojem predgovoru jako lijepo opisao doba šestogodišnjaka kada prelaze iz „svijeta igara“ u „svijet obaveza“. Knjiga je podijeljena u nekoliko tematskih poglavlja. Postavljao je pitanja na koja su dječica na svoj iskren, naivan, lepršav i prostodušan način davala odgovore. Knjiga je, osim toga,  puna dječjih crteža.

P4170331

Pokušala sam neke izdvojiti ali da prepišem pola knjige učinila bih nepravdu onim ostalim. Zato ću samo naglasiti da ima vrlo duhovitih, maštovitih i praktičnih odgovora na postavljena pitanja.

Ova je knjiga u doba odrastanja mojih unučica često bila u upotrebi. Kako su godine odmicale tako sam bilježila i  njihove odgovore. I danas često uzmemo u ruke tu knjigu i iščitavamo pitanja i odgovore,  kako šestogodišnjaka koje je zabilježio autor, tako i dopisanih rukom odgovora mojih unuka. Uvijek se dobro zabavimo i nasmijemo.

P4170337

Dodati ću ovom tekstu jedno meni vrlo simpatično pitanje  koje je  moja unučica  meni postavila kad je bila vrlo mala.

„Nona, da li se tvoj tata ljutio na tebe kad si mu dirala kompjuter?“

Odgovor i objašnjenje je dobila, ali par godina  kasnije…

Ivanka Žunić

P4170329

2 Komentara + Dodajte komentar

  • Uvijek se govori da su dječji razgovori ,priče i razmišljanja nešto najiskrenije… Tako naivna , tako jednostavna , tako iskrena …naša dječica.

  • Iskrenost lezi u djeci. ljepo Ivana-pozdrav zara

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content