Koristi vježbanja u starijoj životnoj dobi

Mar 28, 2013 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Staln isuradnici Kluba Zamet iz „ORT-ed-PROTETIKE“ održali su predavanje i prezentaciju pomagala  za vježbe starijoj populaciji. Među mnogima od nas  prisutan je strah od pada i lomova. Lakše ćemo ga pobijediti ako svakodnevnim vježbama održavamo koncentraciju i ravnotežu.

U tu svrhu, naročito je dobra „balansna ploča sa iglicama“, punjena  silikonom.  Na njoj možemo sjediti dok gledamo TV ili se stojeći, bosim nogama, ljuljati lijevo-desno i tako jačati mišiće te masirati stopala čime se jača cirkulacija. To sve  čini dobro cijelom organizmu.

DSC05939

Dok gledamo naše omiljene „sapunice“ možemo jačati mišiće ruku i nogu uz pomoć gumirane trake. Lopta za sjedenje,naročito ispred kompjutora, popravit će nam držanje i ojačati bedrene mišiće. Ljuljanje nas može, u mislima, odvesti u djetinjstvo kada smo bili  na maminom krilu.  I to sjećanje može nam biti ugodno.

DSC05945

Nakon  razgledanja drugih ponuđenih pomagala ,za kraj, isprobali smo sve ponuđeno i dobro se nasmijali našoj nespretnosti, strahu ili se divili onim aktivnijima koji su nam pokazali kako se vježba sa trakom.

DSC05952

Zanimljivo i edukativno poslijepodne prošlo je u vedrom raspoloženju što nam je i bio cilj.

2 Komentara + Dodajte komentar

  • nema

  • Sretan Uskrs članovima kluba Zamet !!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content