Kuća koja plače

Mar 26, 2013 od     3 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Stojim pred tobom i gledam. Vidim te u mislima kako si nekada blistala u svojoj ljepoti. Mala  obiteljska kuća u Zametskoj ulici (nešto prije Kauflanda). Imala si rukom izrađene zavjese na prozorima, crveni krov sjajio se od čistoće a njegovan vrt pun cvijeće i ukrasnog  grmlja bio je na ponos starijoj vlasnici. Onda su došle godine  kada su te, iz nekih  „zajedničkih interesa“, vlasnici morali napustiti .

Od tada pratim tvoje propadanje u očekivanju prenamjene  prostora.

Fotografija-0013 Fotografija-0010

Dugo je vremena  davno posađeno  cvijeće cvalo. Svako proljeće ukrašavalo je napušteni vrt, a zelene povijuše oplele prozore da sakriju tugu. Danas nema ni toga. Prozori već odavno nestali, krov se urušio.  U nebo strše još samo zidovi, zarđala ograda vezana žicom i hrpe otpada koje su godine nanijele.

Na puteljku koji se nazire ispod trnja jedno je vrijeme bio odbačen otvoren kovčeg pun odjeće. Na ogradi  povješani iskorišteni novogodišnji ukrasi. Da li se to netko namjeravao nastaniti?? Možda se sažalio nad tvojom samoćom i suzama. I dalje smo ti i ja u očekivanju jednog proljeća koje će biti samo  za tebe.

Moja preporuka: da prije turističke sezone izađu na teren – komunalni redar, sanitarna inspekcija i bager za rušenje bespravno izgrađenih kuća pa da sruše ovu sramotu kako se ne bi Rijeka i dalje crvenjela.

Fotografija-0012

3 Komentara + Dodajte komentar

  • Sve rečeno prolazim ispred te kučice više od 20 godina čak sam pomišljala da se raspitam šta je tu po srijedi da tako dugo stoji a nitko ništa ne poduzima točno u zadnje vrijem se vide neki cvjetovi baloni na ogradi sve je lijepo napisano sigurno tko je poznavao vlasnicu ali da je ruglo ruglo je neka se naša Rijeka ne sramoti pa to je centar svaka čast na zapažanju ovako ružnih okoliša <3
    <3

  • :-(

  • U ovoj kući je vlasnica jedna starica prije puno godina izgorjela, a kako nema nasljednika tako se nitko i ne brine oko kuće

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content