Ljetne radosti

Jun 26, 2013 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Stiglo je ljeto i sve ono što sa sobom nosi: lijepe i manje lijepe radosti. Djevojke su ga jedva čekale da skinu toplu odjeću i pokažu se u punom sjaju. Mladići su čekali  upravo to. Da vide svu  ljepotu mladosti. Šetnje, kupanje, večeri uz more, da i ne nabrajamo. Puno je tih radosti ali je i puno snage u njima koju treba potrošiti. Takva je mladost. Snažna, lijepa , nezaboravna i neponovljiva.

Što nama starijima čini radost u ove ljetne dane?

I mi smo skinuli toplu odjeću ali… Preporuka je da nosimo svjetlu, široku odjeću i obuću, na glavi šešir ili kapu, sunčane naočale i zapravo, da se uopće ne pojavljujemo preko dana.  Možda bi nas se netko i prestrašio tako zakrabuljene. A dani maškara su davno iza nas.

DSC06283

Tako se dižemo rano, rano jutro ako nešto moramo obaviti u gradu pa si dozvolimo bez šešira i naočala  sjest u autobus. Čini mi se da je i njemu vruće pa ne stiže na vrijeme, a nama je čekanje sve teže. Naguramo se nekako, tražimo slobodnu prečku da se uhvatimo  za nju, jer neugodno ti je da nekome nagaziš nogu. I sada nastupaju one „sitne radosti“ vožnje  autobusom  u ljetnim mjesecima. Muškarci su uglavnom svi visoki pa se hvataju prečki na vrh autobusa a mi malecke stanemo kraj njih,uhvatimo se za doljunju prečku i „uživamo„ u njihovim podpazušnim miomirisima.

Fotografija-0020 Fotografija-0018

Razmišljam, da li bi neki barba shvatio  naše probleme pa barem spustio ruku, ali ne, ne usuđujem se ništa reći.

Fitilji su nam kratki, jezik brzo radi a mogla bi i ruka.

Tako se pomaknemo na slijedeće prazno mjesto, tražimo pogledom kakvo mlado biće  kraj kojega ćemo ugodnije dočekati svoju stanicu. Kad se nađemo na svježem zraku, pomislimo: ipak je ljeto prekrasno godišnje doba.

Brzo nataknemo naočale i šešir, nasmješimo se suncu i prolazniku pa požurimo za svojim poslom.

Meri Minić

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Prava istina,draga Meri, treba “preživjeti” vožnju autobusom u ljetnim mjesecima…

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content