Mistična Transilvanija i Bukurešt – Drakula tour

Mar 19, 2015 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Izleti i putovanja

Svijet putovanja vam nudi putovanje u Makedoniju s jednakim cijenama polaska iz Rijeke, kao iz Zagreba.

Pozivamo vas da proučite ponudu i ako ste zainteresirani za ovo atraktivno putovanje javite se Svijetu putovanja na brojeve 01/8891-267 ili 091/505 3753 ili na e-mail: info@svijetputovanja.hr.

Ako u Rijeci ne bude sakupljen dovoljan broj ljudi, Svijet putovanja vam nudi polaske iz Zagreba. Pritom ćete do Zagreba o vladtitom trošku, ali ćete na cijenu polaska iz Zagreba dobiti popust od 10%. Osim u ovom članku, više informnacija možete dobiti i na stranici Svijeta putovanja.

Dvorac_Bran_-_Rumunjska

Termini:
21.-26. lipanj 2015. / 06.-11. listopad 2015.

1.dan ZAGREB – HUNEDOARA
Polazak iz Zagreba u 05:00 sati sa Autobusnog kolodvora (peroni 502-506). Vožnja autocestom do Beograda, te dalje kroz Srbiju i Rumunjsku do gradića HUNEDOARU, poznatog po gotičkom dvorcu iz 14.st. U gradnji ovog dvorca u Transilvaniji sudjelovali su dvojica mađarskih kraljeva, Janos Hunyadi i njegov sin, Matijaš Korvin. Razgled ovog jedinstvenog dragulja gotičke arhitekture, smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan HUNEDOARA –SIBIU – SIGIŠOARA – SINAIA
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema gradu SIBIU – europskom gradu kulture 2007. godine. Bio je ograđen s tri reda zidina, a radi svoje arhitekture prozvan je muzejem na otvorenom. Razgleda se : STARI GRAD – PROLAZ SA STEPENICAMA – VELIKI TRG – PALAČA BRUCKHENTAL – PLAVA KUĆA – MALI TRG – EVANGELISTIČKA KATEDRALA…Nastavak vožnje do SIGIŠOARU, najočuvanijeg srednjovjekovnog gradića Rumunjske, u kojem je 1431.g. rođen kontroverzni vlaški vladar VLAD TEPEŠ, poznatiji kao DRAKULA (Dracula). Posjet povijesnom muzeju i sobi za mučenje. Razgled vrlo atraktivne stare gradske jezgre (spomenik svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a). Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje i dolazak u SINAJU (Sinaia), mondeno mjesto u južnim Karpatima. Smještaj u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan SINAIA – BRASOV – SINAIA
Doručak. Posjet MANASTIRU SINAJA (XVII st.) i DVORCU PELEŠ (Castelul Peles), jednom od najljepših dvoraca Europe, bivšoj ljetnoj rezidenciji prvog rumunjskog kraljevskog para, Karola i Elizabete. Odlazak na izlet u dvorac BRAN (Castelul Bran), iz XIII st., gdje je Vlad Tepeš (Drakula) bio zatočen. Dvorac Bran bio je tijekom prve polovine XX st. Rezidencija Ferdinanda i Marije, drugog rumunjskog kraljevskog para. Poslije podne dolazak u BRAŠOV (Brasov), centar jugoistočne Transilvanije i jedan od najljepših gradova Rumunjske. Panoramski razgled: CRNA CRKVA (Biserica Neagra – najveća gotička crkva između Beča i Istanbula) iz XV st. – STARA GRADSKA VIJEĆNICA. Slobodno vrijeme. Povratak u Sinaju. Noćenje.

4. dan SINAIA – SNAGOV – BUKUREŠT
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak vožnje do jezera SNAGOV. Plovidba brodom do otoka na jezeru, na kojem je podignut istoimeni manastir. Posjeta Drakulinom grobu u manastiru. Poslijepodne dolazak u BUKUREŠT (Bucuresti), glavni grad Rumunjske, koji s razlogom nosi epitet „mali Pariz“.Panoramski razgled grada: TRIJUMFALNA VRATA – PARLAMENT (po veličini druga građevina na svijetu,odmah iza Pentagona). Smještaj u hotel. Fakultativno večera u najpoznatijem bukureštanskom nacionalnom restoranu „Caru cu Bere“. Smještaj u hotel i noćenje.

5. dan BUKUREŠT – BEOGRAD
Doručak. Odjava iz hotela. Šetnja užom gradskom jezgrom u kojoj se nalaze Rumunjski ateneum, bivša kraljevska palača (danas muzej umjetnosti), Kraljevska zadužbina (danas centralna univerzitetska biblioteka), Senat, crkva Kreculesku (Cretzulescu), Nacionalni teatar, Opera… U podne, nastavak putovanja kroz Đerdapsku klisuru do Beograda. Smještaj u hotel i noćenje.

6. dan BEOGRAD – ZAGREB
Nakon doručka, odjava iz hotela i polazak u razgled Beograda. Razgleda se Trg Republike, Hram Svetog Save, Skupština, Trg Nikole Pašića, Kalemegdan. Slobodno vrijeme za fakultativni ručak na Skadarliji. Poslijepodne polazak prema Hrvatskoj i Zagrebu uz kraće odmore. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Bukurešt_parlament

FM CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.990 kn
CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.190 kn
Minimum prijavljenih putnika:40 Rok za prijavu: 7 dana prije puta

Cijena uključuje:
– Prijevoz autobusom prema programu putovanja
– Licenciranog turističkog pratitelja tijekom putovanja
– Smještaj u hotelima 3*** i 4**** u 1/2 sobama na osnovi 5 noćenja s doručkom
– Sve razglede prema programu
– jamčevinu, troškove organizacije i prodaje putovanja

Srednjovjekovna_ulica_u_Sigishioari

Cijena ne uključuje:
– Ulaznice za objekte koji se posjećuju;
– Paket ulaznica za objekte predviđene programom iznosi 45 € obuhvaća:
• dvorac M. Korvina u Hunedoari – 8 €
• muzej i soba za mučenje u Sigošari – 7 €
• dvorac Bran – 9 €
• manastir Sinaja – 3 €
• dvorac Peleš – 9 €
• prijevoz brodom na jezeru Snagov i ulaznice za manastir –13 €
• Parlament u Bukureštu – 9 €
– nadoplata za jednokrevetnu sobu – 750,00 kn
– nadoplata za polupansion – 550,00 kn (rezervacija prilikom prijave za aranžman)
– putno zdravstveno osiguranje 76,00 kn osiguravajuće kuće Triglav d.d./preporuka
– paket zdravstvenog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja – 135 kn / preporuka

Bukurešt_noću

NAPOMENA:
• za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica

UVIJETI I NAČINI PLAĆANJA
Prilikom prijave uplaćuje se 30% ukupne cijene aranžmana, a preostalih 70% najkasnije 21 dan prije početka putovanja.
Plaćanje je moguće:
• gotovinom, netbanking internet bankarstvom, općom uplatnicom
• jednokratno kreditnim i bankovnim karticama (American Express, Diners, Maestro, Visa, Master)
• obročno kreditnim karticama od 2-6 rate beskamatno (American Express) ili od 2-12 rata beskamatno (Diners) te općim uplatnicama u ratama do polaska na putovanje

Napomena: ukoliko se putnik odluči na obročnu otplatu aranžmana putem kreditne kartice, tada se prilikom prijave/rezervacije uplaćuje cijeli iznos aranžmana na željeni broj rata.
U navedenu cijenu aranžmana uračunat je gotovinski popust od 5%.

Brašov_-_Rumunjska

ZA OVO PUTOVANJE POTREBNA JE VAŽEĆA PUTOVNICA ILI OSOBNA ISKAZNICA
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka Putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma/akontacije. Po uplati predujma primit ćete račun i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Sigishioara_-_Rumunjska
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: SVIJET PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080755286. Polica jamčevine br. 990007022078 uplaćena kod Triglav osiguranja d.d.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr
Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Sibiu_-_Rumunjska

Rumunjska je predivna zemlja sjevernog Balkana, na raskrižju između Srednje i Jugoistočne Evrope, koja zauzima površinu od 237600 km2. Rumunjska graniči sa Mađarskom i Srbijom na zapadu, Ukrajinom i Moldavijom na sjeveroistoku i Bugarskom na jugu. Rumunjska svojim velikim prostranstvom predstavlja najveću državu jugoistočne Evrope i dvanaestu državu po veličini u Europi. Rumunjska obuhvaća značajni dio riječnog sliva Dunava, koji je smješten na obje strane Karpata.

Triumfalna_vrata_u_Bukureštu

Rumunjska je zemlja izuzetno srdačnih stanovnika, ponosnih na originalnost tradicionalnih zanata i starih narodnih pjesama. Rumunjska je podijeljena na nekoliko povijesnih regija, koje danas nemaju nikakvu administrativnu ulogu : Dobrudža je najistočnija regija Rumunjska i povijesno područje danas podijeljeno između Rumunjske i Bugarske, koje zauzima sjeverni dio toka Dunava do obale Crnog Mora, koga predstavljaju delfini na grbu Rumunjske. Moldavija se proteže od Istočnih Karpata do rijeke Prut, na granici sa Moldavijom i Ukrajinom. Vlaška zauzima jug Rumunjske, od Transilvanijskih Planina do granice sa Bugarskom, a rijeka Olt je delta na Olteniju na zapadu i Munteniju na istoku. Rijeka Dunav je prirodna granica između Muntenije i Dobrudže. Zapadno-centralna regija Rumunjske, poznata kao Transilvanija je prekrasnim masivom Karpata razdvojen od regiona Maramureš na sjeveru i od područja Crisana, na granici sa Mađarskom na zapadu i regijom Banata na jugozapadu, koji se proteže u Mađarskoj i Srbiji. U predjelima zapadno od Karpata živi najveći postotak nacionalnih manjina u Rumunjskoj – Mađari, Nijemci i Srbi.

Vlad_Tepeš

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Sigurno uzbudljivo i maštovito putovanje.Bajkovita Rumunjska.
    Vrijedi posijetiti.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content