Mjerenje mineralne gustoće

Iz Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb stiže poziva za iznimno koristan pregled i predavanje.

U subotu, 22. 10. 2016. godine, u vremenu od 8:30 do 18:00 u prostoru Gradske vijećnice, Korzo 16, u organizaciji Hrvatskog društva za osteoporozu i Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb, provodit će se besplatno mjerenje mineralne gustoće kosti uz nalaz liječnika specijalista i savjet.

Cilj ove aktivnosti je unapređenje i promicanje znanja o osteoporozi te pravovremena prevencija, dijagnostika i liječenje. Naime, osteoporoza je jedna od najčešćih metaboličkih bolesti današnjice i zahvaća oko 10% populacije.

Obzirom da bolest nastaje najčešće nakon menopauze, ovaj je pregled namijenjen ženama, ali i muškarcima iznad 50 godina života, ponajprije onima koji su do sada imali prijelome ili probleme  kostima, a koji se ne liječe od osteoporoze, a niti su kontrolirali kvalitetu svojih kostiju.

Molimo Vas, kako bi spriječili nepotrebne gužve, predbilježite se za pregled kod gđe. Vesne Purković na broj tel: 209-625.

Predavanje na temu osteoporoze održat će se istog dana u Gradskoj vijećnici u vremenu od 18:00 do 19:00 sati. Predavači će biti prof.dr.sc. Dubravka Jurišić Eržen i doc.dr.sc. Zlatko Giljević.

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Super akcija!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content