Nagrađeni najbolji sudionici Rekreativne lige

Dec 12, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Podjelom pehara najboljim klubovima završena je ovogodišnja Rekreativna liga Matice umirovljenika grada Rijeke. 
Od 19.3.2014 do 28.11.2014. klubovi Matice ogledali su se u boćanju, pikadu i trešetama i briškuli. Odigrano je ukupno 256 utakmica na kojima je nastupilo preko 100 rekreativaca, članova Matice.

IMG_0559

U boćanju se natjecalo 11 klubova. Utakmice su se održavale u boćarskom centru na Podvežici jednom tjedno. Zajedno su nastupale muške, ženske i mješovite ekipe. Galantni članovi muških momčadi u utakmicama protiv isključivo ženskih ekipa nisu izbijali boće i time su dečki i cure stavljeni u ravnopravne uvjete. Na kraju lige u boćanju najboljom se pokazala muška momčad Pehlina, drugoplasirani su bili dečki sa Škurinja, a mješovita muško-ženska ekipa je zauzela treće mjesto.

IMG_0548

Pikado je u Matici rezerviran samo za članice. Predstavnice osam klubova petkom su se okupljale u Klubu Centar i uz veselo druženje odigravale svoje utakmice. Najprecizniji je bio Klub Srdoči, drugoplasirane su završile cure iz Belvedera, a trećeplasirane s Drenove.

IMG_0554

U pikadu smo pratili i najbolje igračice pojedinačno. Najbolja igračica bila je Zorka Ćoso iz Kluba Drenova, a bolje od ostalih bile su i drugoplasirana Auzilija Maligec s Potoka i trećeplasirana Enza Vaccaro s Kozale.

IMG_0564

Tršete i briškula su tradicionalne kartaške igre koje redovito nude burne susrete. Deset klubova je igralo ligu u trešetama i briškuli i sada znamo u kojem su klubu najbolji kartaši. Prvoplasirani su bili kartaši momčadi Srdoči 1, drugo mjesto je osvojila mješovita ekipa Krimeje, a treće su osvojili dečki s Podvežice.

IMG_0551

Iako smo spomenuli samo najbolje, svi se slažemo kako je činjenica da se umirovljenici redovito druže i rekreiraju najveći dobitak lige. Sigurni smo da su se tijekom trajanja lige rodila neka nova poznanstva i prijateljstva i da će rekreativci u trećoj životnoj dobi i sljedeće godine sudjelovati u rekreativnoj ligi.

Pehari najboljima klubovima dodijeljeni su u prostorijama Matice umirovljenika Primorsko-goranske županije, u Zagrebačkoj 5b.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content