Naši “članovi”

Apr 2, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Tin i Lili nisu baš pravi članovi našeg Kluba starijih osoba Bulevard. Čak ne plaćaju ni članarinu. Ali ipak stalno dolaze u klub i učestvuju u njegovom životu. I žive život članova. Članovi nisu, jer nisu osobe. Oni su samo živa bića. Ona bića koja su oličenje vjernosti, bliskosti, privrženosti, ljubavi. Odnose dosadu, donose radost.

DSCN0317

Da bi shvatili o komu se radi, navodimo citat koji je trebalo staviti odmah ispod naslova. Ali kako su to nepravni članovi i ovaj tekst je na neki način nepravi pa ne počinje s uobičajenim “pravim rasporedom”. Zato citat umećemo usred teksta:                                                                      

Svako štene poprimi osobine svoga gospodara i tako postaje pas.                                                Zoran Rankić

Dakle radi se o pasićima, ili za one koji se mršte na takva bića – o psima. Oboje su maleni, oboje su od najplemenitije vrste, one koje otmjen svijet zove štrasenpotpuri, selđucima, đukelama, baštardima.

DSCN0314

Prvog navodimo Tina. Zato jer je on stariji. Ima jedanaest  godina. Dovodi ga naš Čedo. Nekad dugogodišnji predsjednik kluba, poznat i kao funkcioner u drugim klubovima. Tina je našao na križanju Bulevarda i Vidikovca. Čupavom štenetu je ispod hrpe šute virio samo vrh njuškice. Kod kuće Tin ima svoje mjesto, čak na Čedinom ramenu, ali u Klubu ima svoju prostirku na klupi, sjedi na njoj znatiželjno promatrajući događanja.

DSCN0315

Tin i Lili nisu školovani terapeutski psi, ali oni imaju sve pozitivne osobine prirođene ovim živim bićima i kojima utječu na nas ljude.

K. S. O .”Bulevard”

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content