Nešto nevjerojatno!

Jan 13, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Izleti i putovanja

11. 1. 2014. u svom redovnom programu PD “Transverzalac” je vodio planinarsku sekciju Matice umirovljenika na šetnici stazom od Drenove na Lubanj preko Lončeve griže, Kopice i Saršoni. Jedna hrabra grupa od od šest osoba nastavila je do Škurinja, a ostali su se vratili iz Saršoni. Vrijeme je bilo maglovito i vlažno, ali bez kiše i podnošljivo za hodanje.

Fotografija1833

Na našem putu na predjelu Kopice, blizu lovačke kuće “Marčejska straža” naišli smo na prepreke koje su nevjerojatne, nismo mogli vjerovati da se može nešto tako  desiti. Dio krasne borove šume je potpuno uništen onom zločestom orkanskom burom koja je napravila ogromnu štetu ne samo Gradu nego i šumi.

Fotografija1828

Nailazili smo na pojedina stabla koja su srušena preko naše staze ali smo to lako obilazili i išli dalje. Ovaj dio nismo mogli tako lako proć, jer smo morali čistiti novi obilazni prolaz kroz šumu. Vodiči izleta obično nose škare za grane sa sobom pa smo se potrudili  da što bolje očistimo prolaz kako bi grupa Penzića mogla proći bez ozljeda.

Fotografija1791

Iz priloga se vidi kakova je šteta nastala, kako su se stabla bora lomila te koliko je jaka bura bila. Nešto nevjerojatno.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content