Nordijsko hodanje i pješačenje u Opatiji

Apr 16, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Subotnja šetnja u Opatiji okupila je na startu u parku Angiolina, odnosno maloj ljetnoj pozornici preko 200 sudionika u svim kategorijama, od vrtićke djece do umirovljenika. Planinarska sekcija Matice umirovljenika grada Rijeke i Planinarskog društva Transverzalac i kluba umirovljenika i starijih osoba Škurinje, odazvala se je na poziv „Kluba za športsku rekreaciju Gorovo“ da učestvuje u subotu 5. travnja 2014. godine u kategoriji umirovljenika na hodanju uređenim šetnicama po Opatiji uz stručno vodstvo.

DSCF3784

Kako su bile ponuđene tri staze duljine 12 km, 2.6 km i 4 km. Mi smo se odlučili za srednju stazu obzirom da je padala kiša. Za vodiče smo dobili dvije Mie. Glavna je bila Mia  sa kapom i kišnom kabanicom HNK-a Rijeka čija je strastvena navijačica.

DSCF3783

Staza je bila lagana pa nam kiša nije smetala. Kada smo stigli do Ičića imali smo kafe pauzu i marendu u trajanju petnaestak minuta i krenuli natrag do starta gdje nas je čekao ukusan ručak.

DSCF3797

Na Slatini nas je jedna Mia napustila, a ostala je glavna koja nas je dovela do cilja, a potom razlaz kućama uz obećanje da se vidimo i dogodine, pa neka tako i ostane. Šetnju smo ovjekovječili slikama od ljetne pozornice preko parka Angiolina do Ičića.

DSCF3800

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content