Obilazak Kraljevice

Jun 7, 2013 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Izleti i putovanja

IZ Centra tehničke kulture stiže obaavijest o novoj aktivnosti u sklopu projekta “Upoznajmo svoj grad kako bismo ga više voljeli.” Nastavljamo realizaciju našeg programa obilazaka Frankopansko-Zrinskih kaštela i utvrda i pozivamo vas na obilazak Kraljevice, jednog od frankopanskih gradova i to u subotu 8.6.2013. u 9:30 sati u Centar tehničke kulture, Školjić br.6, gdje ćemo se kao uvijek okupiti, potpisati i krenuti prema Jelačićevom trgu do autobusa koji smo unajmili za ovaj obilazak. U 10h krećemo za Kraljevicu. Cijena autobusne karte je 20 kn.

Brodogradiliste_Kraljevica

U Kraljevici će nas dočekati članovi Udruge u kulturi “Stol” te će gospodin Vladimir Dročić i gospođa Milanka Gudac biti naše stručno vodstvo i upoznati nas sa kulturnom baštinom grada Kraljevice.

Plan nam je obići Kaštele Narodnu knjižnicu i čitaonicu Kraljevice osnovane davne 1861., kao i posjet crkvi Sv.Nikole.

Kraljevica je treći frankopanski grad koji ćemo obići nakon što smo već bili na Trsatu i Grobnik Gradu. U sklopu projekta “Upoznajmo svoj grad kako bismo ga više voljeli” u planiramo obići sve franopanske gradove na području Kvarnera.

Osim kaštela organizirali smo posjet Brodogradilištu “Kraljevica”, nekadašnjem simbolu ovog grada, ali koje je  nakon 283 godina postojanja prestalo sa radom 2012. Ovo nam je jedinstvena prilika posjetiti  izložbu maketa brodova koji su izgrađeni u Kraljevici a koju ćemo  moći pogledati u dogovoru sa stečajnom upraviteljicom, gospođom Marijom Ružić.

Ako nam vrijeme dozvoli  posjetiti ćemo izložbu “Hrvati na Arktiku” i galeriju slikara Nenada Petronia.

Fortica_in_Kraljevica

OPASKA: budući da nam je za ulazak u brodogradilište  potrebno dostaviti popis posjetitelja s njihovim datumima rođenja i brojevima osobnih iskaznica zamolili bismo Vas da u subotu sa sobom ponesete osobne isprave. Isto tako, bili bismo Vam zahvalni kada biste nam Vaš dolazak mogli potvrditi odgovorom na mail, a ako Vam nije problem i ako želite možete nam  mailom dostaviti i tražene podatke datuma rođenja i broja osobne karte. Svakako pokušajte nam potvrditi dolazak na izlet s obzirom na broj mjesta u autobusu i posjet brodogradilištu.

Veselimo se Vašem dolasku i nemojte zaboraviti osobnu ispravu

Srdačan pozdrav  za CTK-a

Hermina i Višnja

Kao i uz prethodne obilaske možete nas kontaktirati:
CTK- Diana Predrag, tel 327-184 : diana.predrag@ctk-rijeka.hr
Hermina Buneta mob. 091 577 4421     e-mail:dunjabu@yahoo.com
Višnja Čandrlić  mob. 091 502 1230     e-mail: visnja.candrlic@gmail.com

Brodogradiliste_Kraljevica1

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content