Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba rekreativnim aktivnostima

Oct 3, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

1. listopada se obilježava Međunarodni dan starijih osoba. Matica umirovljenika grada Rijeke ove godine je obilježila ovaj značajan datum promocijom rekreativnih aktivnosti. U suradnji i pod stručnim vodstvom vodiča Planinarskog društva Transverzalac organizirali smo šetnju centrom Rijeke. Šetnja je završila na Molo longu gdje je gospođa Tatjana Sindičić povela grupu umirovljenika u polusatno vježbanje.

IMG_0400

Okupljanje je bilo u 9:00 sati u Kružnoj ulici, ispred sjedišta Matice. Nakon upoznavanja s programom, penzići su u 9:15 krenuli preko Korza prema Školjiću pa su kroz Vodovodnu i Ružićevu ulicu došli do hotela Kontinental i produžili na početak Molo longa. Bila je to kratka i ugodna šetnja, u metrima tek nešto duža od 3 km i vremenski duga 90 minuta.

IMG_0410

Na Molo longu su šetače dočekale košarice voća (banane, jabuke i nektarine) i voda, čime je nadoknađena potrošena energija i tekućina. Odvažniji penzići su se uključili u vježbanje, dok su neki završili svoju rekreativnu aktivnost za to jutro i popričali uz pogled na Rijeku.

IMG_0402

Zahvaljujemo se svima koji su prepoznali ovu mogućnost za druženje. Nadamo se da ćemo se vidjeti i druge godine istim povodom, kao i još puno puta u međuvremenu.

IMG_0430

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content